Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Γ.Στεφάνου: Λύσεις από την Κυβέρνηση ζητά η κοινωνία της Λέσβου


Σοβαρά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Μυτιλήνης Ομάδα περίπου 200 ατόμων εκτόξευσε μπουκάλια, βεγγαλικά, κροτίδες και μία φωτοβολίδα , κινήθηκε προς το μέρος προσφύγων - μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν, που έμεναν για μέρες στην πλατεία Σαπφούς, άναψαν φωτιές σε όλο το μήκος της προκυμαίας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους απωθήσουν με τη χρήση χημικών.


Σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στον καταυλισμό της Μόριας επιβιβάστηκαν με τη βία σήμερα στις 05.30, οι διαμαρτυρόμενοι Αφγανοί.
Σε απάντηση, φιλοξενούμενοι από τις δομές προσφύγων – μεταναστών προκάλεσαν φθορές στις περιουσίες των κατοίκων.


«Οι καταστάσεις έντασης οδηγούν σε καταστάσεις βίας τόνισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αναφερόμενη στα χθεσινοβραδινά επεισόδια με πρόσφυγες-μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, σημειώνοντας ότι αποτελούν απόρροια της συνεχούς κόπωσης δομών και ανθρώπων.


Προέχει η αποσυμφόρηση των νησιών, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι σε Λέσβο, Σάμο και Χίο υπάρχουν περισσότεροι από 13.500 πρόσφυγες και μετανάστες όταν οι δομές αντέχουν να φιλοξενήσουν περίπου 5.500, ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι χρειάζεται ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου.

Στο νησί στις 2 Μάιου ο Αλέξης Τσίπρας για το περιφερειακό Συνέδριο με την τοπική κοινωνία να ζητά τώρα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.





Δεν υπάρχουν σχόλια: