Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Υποβρύχια: Όλοι εκτός φυλακής – Εγγύηση μαμούθ θα καταβάλει ο Εμμανουήλ!

Υποβρύχια: Όλοι εκτός φυλακής – Εγγύηση μαμούθ θα καταβάλει ο Εμμανουήλ! | Newsit.gr

Καμπάνες” που αρχίζουν από τα πέντε χρόνια φυλάκισης και φτάνουν τα 20 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 21 κατηγορούμενους που έκρινε ένοχους για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων.

Στους 20 εξ αυτών το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι δεν παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.

Μόνη εξαίρεση ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος πριν περίπου δύο μήνες έσπασε το “βραχιολάκι” κι έκτοτε καταζητείται. Ο καταζητούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Η μεγαλύτερη ποινή, των 20 ετών επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ ο οποίος για να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια εγγύηση ύψους 2,5 εκ.ευρώ.

Παράλληλα του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός που το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στη χώρα μας Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: