Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τουρκικά ΜΜΕ: «Περιπολικά κύκλωσαν τα Ίμια»


«Σε επιφυλακή η φρουρά στο νησί Τσαβούς»

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι Τούρκοι άρχισαν τα παιχνίδια ενόψει Ιμίων, με τα Τουρκικά ΜΜΕ  να αναφέρουν πως οι ΤΕΔ βρίσκονται σε συναγερμό. 
Πάντα λίγες ημέρες πριν την μαύρη επέτειο για την χώρα μας, η Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει, είτε μέσω ΨΕΠ, είτε μέσω πραγματικών προκλήσεων στο Αιγαίο.
Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε αποκλειστικότητα μεταφέρει τον παλμό που μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία πάντα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Το εάν ισχύουν ή όχι αυτά που γράφουν, μένει να αποδειχθεί.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως εάν τολμήσουν να κάνουν το λάθος, οι Ελληνικές ΕΔ θα βρίσκονται εκεί, θα δώσουν την απάντησή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε να «κλειδώσει» την περιοχή ώστε κανένας Έλληνας αξιωματούχος, στρατιωτικός ή οποιοσδήποτε πατριώτης Έλληνας να μην έχει πρόσβαση στα νησιά Kardak όπως ονομάζουν τα Ίμια, τα οποία θεωρούν βέβαια  ότι αποτελούν αμιγώς «τουρκικό έδαφος».   
Για τον λόγο αυτόν κινητοποίησαν ολόκληρη την φρουρά στο νησί Τσαβούς, ώστε να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση με τους Τούρκους στρατιώτες να έχουν ήδη λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή μετέφεραν ομάδα SAT, η  οποία φέρεται να πραγματοποίησε και ασκήσεις στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.
Λόγω της επετείου, οι ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής και του τουρκικού ναυτικού έχουν λάβει και αυτές μέτρα ασφαλείας στην έδρα τους την Αλικαρνασσό.
Το πρωί, δύο Τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα περιπολικό σκάφος της Ακτοφυλακής, είχαν  κυκλώσει τα Ίμια, .στήνοντας ουσιαστικά «καραούλι» για να προκαλέσουν επεισόδιο .
Από την άλλη πλευρά, στον πύργο παρατήρησης στο νησί Çavuş, ο οποίος απέχει 2 μίλια από τις Βραχονησίδες Ίμια, οι Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν υπηρεσία σε διπλοβάρδιες και «χτενίζουν» την περιοχή, έχοντας συγκεκριμένες διαταγές.






View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Turkish navy SAT SOF (Su Alti Taaruz) conducting landing drills on an island.

See Ali Özkök's other Tweets

Μάλιστα σε μια έξαρση εθνικισμού, ο τουρκικός τύπος ανέφερε δήθεν ότι «οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Ενώ η φρουρά της μικρονήσου Καλόλιμνου, (φυλάκιο) δήθεν ανέμενε στο νησί οδηγίες, λόγω των μέτρων ασφαλείας  των Τούρκων, οι οποίοι ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδιο για οποιαδήποτε υποτιθέμενη παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων«.
Η ουσία είναι ότι η Τουρκία του Ερντογάν βλέποντας ότι χάνει το τεράστιο παιχνίδι υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο θέλει νέο επεισόδιο τύπου «Ίμια» σχεδόν πάση θυσία, για να τοποθετήσει την ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Με μια τέτοια τουρκική τακτική,  η ελληνική πλευρά,  εκτιμούν πολλοί αμυντικοί αναλυτές, ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να «απαντήσει» στις όλο και πιο προκλητικές ενέργειες των Τούρκων ειδικά στο Αιγαίο και τότε θα έχουμε εξελίξεις με απροσδιόριστες συνέπειες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: