Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Στην αντεπίθεση η Αθήνα: «Οι Ελληνικές ΕΔ υπερέχουν των Τουρκικών»

Εθνικό Συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής την Τετάρτη!

Κρίσιμες είναι οι περιστάσεις στην Α. Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες. Μπορεί η Άγκυρα να προκαλεί με κάθε τρόπο, όμως την ίδια στιγμή, ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να φοβάται τίποτα.

Οι Ελληνικές ΕΔ είναι πάντα σε ετοιμότητα και σε υψηλό επίπεδο.
 
Όποτε και εάν κάνουν το λάθος οι Τούρκοι, θα λάβουν ηχηρή απάντηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το δικό της μήνυμα στους απέναντι.

Μπορεί να διαφωνούμε όλοι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στο Σκοπιανό, όμως σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται ομόνοια.

Το καλό είναι επίσης ότι επιτέλους αυτοί που μιλούσαν υποτιμητικά στο παρελθόν για τις ΕΔ, τώρα τις εξυψώνουν, κατάλαβαν με καθυστέρηση ότι χωρίς ισχυρό στρατό, η διπλωματία δεν αρκεί.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σχετικά με το ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είπε ότι «έχουν σταλεί τα αναγκαία μηνύματα έτσι και όπως πρέπει ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί» εξηγώντας ότι «έχουμε πέρα από τη διπλωματική ισχύ και τη σημαντική αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» που εξασφαλίζουν την ισορροπία ισχύος στο Αιγαίο, την οποία η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει να ανατραπεί.
 
 
 
***Χθες μάλιστα ο ΥΠΕΞ προχώρησε σε αντίστοιχες δηλώσεις.
«ΠΟΙΟΤΙΚΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ»
Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε επίσης την «ποιοτική» υπεροχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και ως προς την Πολεμική Αεροπορία της, ***ενώ σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία «ας υπολογίζουμε κατ΄ αρχήν ότι θα είμαστε μόνοι μας», ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μαζί του και την ιδιαίτερη εκτίμηση των ικανοτήτων του και τόνισε ότι η δική του ερμηνεία σε αυτό που είπε ο κ. Αποστολάκης είναι: «είμαστε και μόνοι μας έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση έχουμε από την Τουρκία, αλλά προφανώς φροντίζουμε παράλληλα να έχουμε και τις αναγκαίες διπλωματικές συμμαχίες για να μην είμαστε μόνοι».

ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος συγκαλεί εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής την Τετάρτη 26/6 στις 13:30 το μεσημέρι.

Κύριο ζήτημα των εργασιών του συμβουλίου θα είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα μετά και από τις ασταμάτητες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

***Χθες μάλιστα ο ΥΠΕΞ προχώρησε σε αντίστοιχες δηλώσεις.
***ενώ σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη,

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: