Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Τι θα συζητηθεί στο ΚΥΣΕΑ για την τουρκική επιθετικότητα

***Η ανακοίνωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στις 17.30 προκαλεί όπως είναι λογικό ανησυχία.


Σε συνδυασμό με την ***σχεδόν επιβεβαιωμένη γεώτρηση που κάνουν οι Τούρκοι με το γεωτρύπανο Πορθητής στην κυπριακή ΑΟΖ, “μυρίζει κλιμάκωση”.


Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Militaire.gr στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στην οποία θα μπορεί να δοθεί τέτοια ερμηνεία.
 
Η συνεδρίαση θα εκτιμήσει την κατάσταση όπως έχεις διαμορφωθεί και δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση για λήψη οποιουδήποτε στρατιωτικού μέτρου, πλην όσων έχουν ήδη ληφθεί.


Η Αθήνα εκτιμά ότι η Τουρκία επιθυμεί την κλιμάκωση και ψάχνει αφορμή για να την επιτύχει.

Δεν θέλει να την “χρεωθεί” και γι΄ αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει “διαφημίσει” την γεώτρηση που φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει κάνει.


Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η *** δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία από τη μία καλεί την Τουρκία να αλλάξει την επιθετική της στάση αλλά από την άλλη μιλά για “ΑΟΖ την οποία αξιώνει η κυπριακή δημοκρατία”.


Με λίγα λόγια: αν ο Ερντογάν επιθυμεί να κλιμακώσει είμαστε έτοιμοι, αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε το λάθος του 1996 και να του δώουμε την ευκαιρία να προκαλέσει κρίση.

***Η ανακοίνωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ 

***σχεδόν επιβεβαιωμένη γεώτρηση 

*** δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: