Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τα α/α συστήματα Korkut αναπτύσσονται στον Έβρο: Παραδόθηκαν στον τουρκικό Στρατό

Κίνδυνος για τα Apache της ΑΣ


Απλώνει την αντιαεροπορική του κάλυψη στους τεθωρακισμένους σχηματισμούς του στον Έβρο ο τουρκικός Στρατός.
Όπως ανακοινώθηκε η τουρκική βιομηχανία παρέδωσε 10 ακόμη Α/Κ αντιαεροπορικά συστήματα SHORADS στις μονάδες της 1ης τουρκικής Στρατιάς και τα οποία προστέθηκαν στα ήδη 3 που έχουν ήδη παραδοθεί.
Το σύστημα που θα συνοδεύει τις Τ/Θ ταξιαρχίες του τουρκικού Στρατού, εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τα επιθετικά, κυρίως, ελικόπτερα Apache της ΑΣ τα οποία θα κληθούν να τις αναχαιτίσουν στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στον Έβρο.
Είναι ένα σύστημα που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό και φυσικά ο τόπος που αυτά αναπτύσσονται αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα.
Ας μην γελιόμαστε, η Τουρκία εξοπλίζεται για σύγκρουση με τη χώρα μας, μόνο που ουδείς το έχει αντιληφθεί εδώ.
Το Α/Κ αντιαεροπορικό σύστημα Korkut βρίσκεται επί οχήματος ACV-30 και διαθέτει δύο πυροβόλα Oerlikon KDC-02 των 35 χλστ. με ρυθμό βολής 1.100 βολίδων ανά λεπτό και μέγιστο δραστικό βεληνεκές τα 4 χλμ.
Εκτός αυτού όμως το σύστημα πλην του αντιαεροπορικού του ρόλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ρόλο υποστήριξης πεζικού εκεί που ο ΕΣ χρησιμοποιεί την πατέντα του... BMP-1 Zu-23…
Το πλήρωμά του αποτελείται από τον οδηγό, τον πυροβολητή και τον διοικητή.
Το Korkut προορίζεται μεν για την άμυνα ενάντια κυρίως σε ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, αλλά οιΤούρκοι ισχυρίζονται πως μπορεί να αντιμετωπίσει και πυραύλους cruise Και φυσικά UAV όπως το Sperwer του ΕΣ.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά διαθέτη ενσωματωμένο ραντάρ που μπορεί να εντοπίσει στόχους και να δημιουργήσει τρισδιάστατη εικόνα του χώρου που το περιβάλλει μεταδίδοντάς την σε υψηλότερα κλιμάκια. Το όχημα ,μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 65 χιλιόμετρα.
Το γεγονός «πανηγύρισε» βέβαια ο επικεφαλής την διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ με σχετική ανάρτηση το twitter.

Ismail Demir
@IsmailDemirSSB
Son teslimatlarla toplam 13 adet KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemini TSK’ya teslim ettik.

Aselsan’ın milli imkanlarla geliştirdiği KORKUT, hava savunma kabiliyetlerimizi ileri taşımamıza katkı sağladı.

KORKUT, KOBİ ve yan sanayine yeni yetenekler kazandırdı

Ενσωματωμένο βίντεο
1.651 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: