Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η Εκκλησία της Κρήτης ακύρωσε τον αφορισμό Μητσοτάκη παρουσία όλης της οικογένειας

Επιμέλεια: Γιάννης ΠαπανικολάουΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Εκκλησία της Κρήτης ακύρωσε σήμερα στην πράξη τον αφορισμό του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη από τον μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ζητήθηκε από την οικογένεια Μητσοτάκη ή αποτελεί πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας.

Ο αφορισμός όμως, όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας, μπορεί να ακυρωθεί μόνο από τον Επίσκοπο που διάβασε την  εν λόγω Πράξη.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, στην Κρήτη, μνημόσυνο και τρισάγιο στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου του Μαρέβα και του γιου του Κωνσταντίνου, της Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προέστη και της Θείας Λειτουργίας, παρουσία και του Θεοφιλ. Επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού.

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και προσκύνησε στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο, Επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό.







ΦΩΤΟ : skai.gr

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: