Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ηλεκτροπτικό σύνολο της Miltech Hellas στο ΣΑΠ ΑΓΗΝΩΡ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Ένα νέο προϊόν παρέδωσε το τελευταίο διάστημα η Miltech Hellas στο Πολεμικό Ναυτικό, για τους σκοπούς του προγράμματος ΑΓΗΝΩΡ που αφορά την ναυπήγηση ενός Σκάφους Ανορθοδόξου Πολέμου για τις ανάγκες της Διοίκησης Υποβρυχίων Αποστολών.


Πρόκειται για το ναυτιλιακό ηλεκτροπτικό σύστημα MLT-SUR-100RTM που θα συμβάλει ως ένας εκ των αισθητήρων του σκάφους στην Επίγνωση Καταστάσεως του πληρώματος.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του MLT-SUR-100RTM είναι:
  • Θερμικό κανάλι με μεγέθυνση (zoom) x
  • Κανάλι ημέρας με οπτική μεγέθυνση (zoom) x
  • Γυροσκοπική σταθεροποίηση.
  • Ηλεκτρονική σταθεροποίηση.
  • Εγκλωβισμός στόχου θερμικής (tracking).
  • Εγκλωβισμός στόχου ημέρας (tracking).

Το ναυτιλιακό ηλεκτροπτικό σύστημα επιτηρήσεως MLT-SUR-100-RTM, αποτελείται από τις κεφαλές αισθητήρων που περιέχουν τους αισθητήρες/ανιχνευτές του συστήματος (θερμική κάμερα και κάμερα ημέρας), την μονάδα Pan-Tilt που μετακινεί τις κεφαλές των αισθητήρων στις καθορισμένες γωνίες, την μονάδα ελέγχου και το joystick για τον έλεγχο του συστήματος, το UPS για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του συστήματος και το λογισμικό MLT-SUR-100-RTM Control V1.0.0 για τον έλεγχο σε όλες τις λειτουργίες και δυνατότητες.


Το θερμικό κανάλι με αισθητήρα μη ξυχόμενης τεχνολογίας και αναλύσεως 640×480, έχει οπτικό zoom x4 και ψηφιακό x1-4, με οπτικό πεδίο 24,6°-18,5° (ευρύ) και 6,3°-4,5° (στενό).

Το κανάλι ημέρας (έγχρωμο) φέρει αισθητήρα 1/2.8’’-CMOS, αναλύσεως Full HD 1920×1080, δύναται να λειτουργεί με χαμηλή στάθμη φωτισμού περιβάλλοντος (0,01 Lux) έχει οπτικό zoom x30 και ψηφιακό x12 ενώ το οπτικό πεδίο είναι 63,7° (ευρύ) μέχρι 2,3° (στενό).

Ως προς τις επιδόσεις, για στόχο μικρής λέμβου (μεγέθους 2,3 x 2,3 μέτρα) το MIL-SUR-100-RTM τον εντοπίζει σε απόσταση 6 ν.μ., τον αναγνωρίζει στα 2,5 ν.μ. και επιτρέπει ταυτοποίηση στα 2 ν.μ. περίπου.

Η βάση περιστροφής και μετακινήσεων (Pan-Tilt) έχει στάθμιση μέσω γυροσκοπίου σε δύο άξονες, πεδίο αζιμουθίου 360° συνεχές, με προγραμματιζόμενα πεδίο ανυψώσεως (εύρος -90°/+90°) ταχύτητα περιστροφής (ως 60°/δευτερόλεπτο) και ταχύτητα ανυψώσεως (ως 60°/δευτερόλεπτο).

Από πλευράς λειτουργιών, το MIL-SUR-100-RTM εκτελεί αυτόματη παρακολούθηση στόχου (auto tracking), ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (e-stabilization), προκαθορισμένη διαμόρφωση (Preset), διαμόρφωση σαρώσεως (Scanning), διαμόρφωση περιπολίας (Patrol) ενώ υπάρχει και χειροκίνητος έλεγχος από χειριστήριο τύπου Joystick.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: