Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι Αλβανοί… μπουκάρουν χωρίς έλεγχο στη χώρα!


ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΛΑ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Μεθοριακός σταθμός της ΕΕ αφύλακτος! Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Η κατάσταση ασφαλείας μόνο ως ιδιαίτερα επισφαλής μπορεί να χαρακτηριστεί στη χώρα μας, εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων! 
Και αυτό τη στιγμή που η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση λευκής σαρκός και ναρκωτικών αλλά και το λαθρεμπόριο όπλων κάνουν θραύση, η κυβέρνηση αφήνει ανεπάνδρωτα τα φυλάκια στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αφήνοντας τον οποιονδήποτε να περνά ελεύθερα μέσα στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή επικράτεια!
Εγκληματική αδιαφορία
Μια ερώτηση του Μάκη Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και οι απαντήσεις των υπουργών, αναδεικνύουν τη γύμνια του νεοελληνικού κράτους. Η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, αφορά στον τελωνειακό σταθμό και στο φυλάκιο εισόδου στην περιοχή Δρυμάδες, που ιδρύθηκε προ ετών μετά από την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ Αθηνών και Τιράνων που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή (ν. 2658/1998).
Σύμφωνα με τον βουλευτή Αττικής, ο τελωνειακός σταθμός που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς (Α’ Σώμα Στρατού), δεν είναι επανδρωμένο από αστυνομικούς και τελωνειακούς, «με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι κατά την είσοδο και έξοδο επισκεπτών από/προς την Ελλάδα (και την Ευρωπαϊκή Ένωση)». Διαβάστε τώρα και τα πιο απίθανα: «Η τυπική παρουσία των κληρωτών του Ελληνικού Στρατού που έχουν ευθύνη μόνο για απλή καταγραφή των στοιχείων  της ταυτότητας των εισερχομένων/εξερχομένων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τον αστυνομικό αλλά ούτε τον τελωνειακό έλεγχο που οφείλει να υπάρχει σε κάθε είσοδο/έξοδο από τη χώρα».
Απίθανα σε μια βαλκανική μπανανία
Διαβάστε τώρα και τα ακόμη πιο απίθανα, όπως περιγράφονται από τον ίδιο τον βουλευτή: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δεκέμβριο του 2009 αλλά και πρόσφατα, δημιουργήθηκαν εντάσεις και απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον σταθμό, όταν οι ένστολοι αποπειράθηκαν να ελέγξουν το περιεχόμενο νεκροφόρων αυτοκινήτων και τους απαγορεύτηκε με απειλή όπλων από τους Αλβανούς, φερόμενους ως συγγενείς των νεκρών».
Γραφειοκρατική τρέλα
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, πρέπει να σας δυσαρεστήσουμε και να σας ανησυχήσουμε κι άλλο... Διαβάστε τι λέει ο κ. Βορίδης: «Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχει επίσημα αναφερθεί το πρόβλημα της στελέχωσης του σταθμού (από το 2ο Γραφείο της 1ης Στρατιάς) στην ΑΔ Ιωαννίνων, η οποία με τη σειρά της διέταξε το ΑΤ Κακαβιάς να διαθέσει αστυνομικούς στους Δρυμάδες, η εντολή ουδέποτε μέχρι σήμερα εξετελέσθη. Αλλά και πρόσφατα, παρότι η Διεύθυνση Ασφαλείας 1ης Στρατιάς ανέφερε την κατάσταση στην Ασφάλεια του ΓΕΣ και το τελευταίο με τη σειρά του στο ΓΕΕΘΑ, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί ακόμα μέχρι σήμερα και ο σταθμός παραμένει ακόμα αφύλακτος, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχων, ειδικά προς τους εισερχόμενους Αλβανούς, που γνωρίζοντας την αναρμοδιότητα ελέγχων από τον Στρατό, αντιδρούν έντονα σε αυτόν».
Φυσικά, ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη τα αυτονόητα: πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα της χώρας μας από την επιβολή δασμών και τελών στη συγκεκριμένη πύλη εισόδου, ποιος είναι ο λόγος που ο μεθοριακός σταθμός δεν διαθέτει τελωνειακούς υπαλλήλους, πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πιθανότητα οι Δρυμάδες, λόγω της απουσίας ελέγχων, να καταστούν η κύρια πύλη εισόδου στην Ελλάδα και την ΕΕ ναρκωτικών και όπλων που διακινούνται με ευκολία στη γείτονα, ποιες είναι οι εντολές που έχει το κλιμάκιο του ΕΣ, σε σχέση με τη διενέργεια ελέγχων σε εισερχόμενους και την αντιμετώπιση των καταστάσεων που δημιουργούνται εξ αιτίας της άρνησης υποβολής σε αυτούς...
Απαντήσεις...
Το ΥΠΕΘΑ πέταξε το μπαλάκι (ομολογουμένως δικαιολογημένα) στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: «Σας γνωρίζω ότι αμέσως μόλις το ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί στον Μεθοριακό Σταθμό Δρυμάδων, ενημέρωσε τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία. Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».
Προσέξτε τώρα την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και προσπαθείστε να μην συγχιστείτε: «Από το έτος 2003, που άρχισε η λειτουργία του συνοριακού σταθμού Μέρτζανης, η ήδη μικρή κίνηση των ταξιδιωτών από το σημείο Δρυμάδων μειώθηκε κατακόρυφα και η επιτήρηση της περιοχής, για την αποτροπή εισόδου μη νόμιμων μεταναστών από το εν λόγω σημείο, ανετέθη στο κατά τόπο αρμόδιο Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. Κατά τις εορταστικές περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα και 15 Αυγούστου) διατίθεται αστυνομικός για τη διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου, όπως και αντιστοίχως διατίθεται στο σημείο αυτό από την αρμόδια τελωνειακή αρχή και τελωνειακός υπάλληλος, για την εξυπηρέτηση της σχετικώς αυξημένης κίνησης από και προς την Αλβανία (περίπου 10 με 15 άτομα καθημερινά). Συνέπεια της περιορισμένης έως ανύπαρκτης ταξιδιωτικής κίνησης στο υπόψη συνοριακό σημείο διέλευσης, από την αρμόδια Υπηρεσία μας εξετάζεται η αναγκαιότητα της περαιτέρω λειτουργίας του». Η απάντηση αυτή μιλά από μόνη της για την απίστευτη λογική όσων σήμερα μας κυβερνούν...
Κράτος περιορισμένης ευθύνης;
Είμαστε τελικά κυρίαρχο κράτος, ενσωματωμένο στις ευρωατλαντικές δομές, ή τίποτα άλλο; Τα ξέρουν αυτά οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Γιατί αν τα μάθουν (κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει...), απέχουμε πολύ λίγο από το να χαρακτηριστούμε κράτος περιορισμένης ευθύνης, αλλά και να εκτεθούμε σε φοβερούς κινδύνους!
Νίκος Χιδίρογλου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: