Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Νομική Αθηνών 2011: Σήμερα, ελέω Τουρκίας, "πεθαίνει" η ... Μεταπολίτευση


Με την βοήθεια της Τουρκίας η σημερινή νύχτα μπορεί να είναι μακρά αλλά και ιστορική.

Όπως το 1974 η Τουρκία… βοήθησε να έρθει στην Ελλάδα η «μεταπολίτευση» σήμερα με τη… μεταναστευτική «υψηλή στρατηγική» της έχει φέρει την Ελλάδα στο σημείο να είναι αναγκασμένη να καταρρίψει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της μεταπολιτευτικής περιόδου το οποίο και την σηματοδότησε, το πανεπιστημιακό άσυλο…

 Έτσι, σήμερα, και ενώ η ασφάλεια στην Αθήνα, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να… υπογράψει μία συμφωνία η οποία είναι για την ίδια ένα απλό «κουρελόχαρτο» ενώ για την Αθήνα μοιάζει ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία.

Στην πραγματικότητα η τουρκική πολιτική στην περίπτωση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) γενικότερα θα μπορούσε να περιγραφεί ως... να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι. 

Αφού η Τουρκία έχει επιτρέψει, ελέω βέβαια της ελληνική ανικανότητας, και αδιαφορίας η οποία είχε φτάσει στα όρια της εγκληματικής, για τα εθνικά μας συμφέροντα και την εσωτερική ασφάλεια, αμέλεια, την μεταφορά εκατομμυρίων εξαθλιωμένων της Ασίας στην Ελλάδα φαίνεται πλέον έτοιμη να υπογράψει την Συμφωνία Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας!

Έτσι, σε συνέχεια της συνεδρίασης του COREPER (Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων στην ΕΕ), στην οποία παρουσιάστηκε το κείμενο της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το οποίο προγραμματίζεται να συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2011, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών  Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε τα εξής:

«Στη συνέχεια σχετικής εντολής που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Συμβούλιο το 2002 για τη σύναψη Συμφωνίας Επανεισδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και μετά τη διεξαγωγή των σχετικών διαπραγματεύσεων, διαφαίνεται ότι οι δύο πλευρές ευρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία επί του κειμένου.

Η Ελλάδα από την αρχή τόνισε τη σημασία της σύναψης της Συμφωνίας αυτής τόσο για τα ελληνικά συμφέροντα όσο και για το συμφέρον της Ένωσης και των Κρατών Μελών της και συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων αυτών. 

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η σύναψη της Συμφωνίας καταδεικνύει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που δεν αποτελεί μόνο ελληνικό ή ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά κοινό ευρωπαϊκό, όπως άλλωστε έχει καταγραφεί στα Συμπεράσματα Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.

Παράλληλα, συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από την  Τουρκία προς την Ευρώπη μέσω των συνόρων μας, θαλάσσιων και χερσαίων, που είναι ταυτόχρονα και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενισχύει τη συνεργασία με την Άγκυρα επί του θέματος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πράγμα που άλλωστε αποτελεί πάγια επιδίωξη της χώρας μας. 

Η Συμφωνία, που κινείται στη γραμμή αντίστοιχων Συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με τρίτες χώρες, θα διευκολύνει πρακτικά την επανεισδοχή των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα μας, καθώς προβλέπεται απλοποιημένη διαδικασία επανεισδοχής.

Τα όποια τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν θα συντονίζονται από την προβλεπόμενη στη Συμφωνία Κοινή Επιτροπή Επανεισδοχής.

Η χώρα μας θεωρεί θετική την επιτευχθείσα πρόοδο και προσβλέπει στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και των απαραίτητων νομοθετικών διαδικασιών, προκειμένου η Συμφωνία να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν και να λειτουργήσει ως ένας επιπρόσθετος παράγοντας αποτροπής, ελέγχου και βέλτιστης διαχείρισης της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης που δέχεται η χώρα μας ιδιαίτερα στα ανατολικά μας σύνορα».

Όλα καλά και όλα ωραία έως εδώ τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι τα εξής:

Πρώτον, τι θα γίνει με όλον αυτό τον όγκο των ρημαγμένων ζωών και ψυχών οι οποίες περιγφέρονται άσκοπα στους δρόμους μίας Αθήνας η οποία σε κάποιες περιοχές θα μπορούσε να παρομοιαστεί ως Μογκαντίσου ενώ σε κάποιες άλλες δεν διαφέρει από το Ισλαμαμπάντ;

Δεύτερον, τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι σαφές πως η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει σε μία υπέρβαση ενός μεταπολιτευτικού ταμπού, δηλαδή της έχει επιτραπεί από την Πρυτανεία, κατόπιν πιέσεων του συνόλου, σχεδόν, του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, να επέμβει μέσα σε ένα ιστορικό πανεπιστημιακό κτήριο και να αποκαταστήσει την τάξη και την νομιμότητα.

Το ερώτημα βέβαια που πλανάται είναι το εξής: εάν αυτοί οι οποίοι έπεισαν, με ή χωρίς εισαγωγικά, τους… λαθρομετανάστες να προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια και ουσιαστικά εύχονται να χυθεί αίμα, γιατί να μην αντισταθούν στην επιχείρηση της αστυνομίας; 
Με άλλα λόγια όποιος και να είναι ο ιθύνων νους της… κατάληψης το σίγουρο είναι πως επιδιώκει πρωτοσέλιδα.

Τι πρωτοσέλιδα όμως; 
Η προφανής απάντηση είναι πως θέλει να δώσει λαβή στους «προοδευτικούς» να προβούν σε νέα «Δεκεμβριανά», όπως συνέβη το 2008. Υπάρχει και κάτι άλλo;

Ίσως… εάν αυτός που υποκίνησε τα γεγονότα δεν θέλει να ξεσηκωθούν οι… αριστεροί αλλά οι κάθε λογής μουσουλμάνοι μετανάστες στην Αθήνα τότε τι μπορεί να επακολουθήσει μίας αιματηρής επιχείρησης της Αστυνομίας… ΚΟΛΑΣΗ…

Που το πάμε ακριβώς;…. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σημειώσει πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να της πάρει την μπουκιά από το στόμα στο ζήτημα της «διαμεσολάβησης» στην Μέση Ανατολή. 

Εδώ και καιρό έχουμε γράψει πως η ΜΙΤ δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Ελλάδα να εξακολουθήσει να είναι «φίλος» των απανταχού μουσουλμάνων. Εδώ και καιρό έχουμε γράψει πως θα πρέπει να αναμένουμε στην Αθήνα «τζιχάντ» με οποιοδήποτε πρόσχημα…

Με άλλα λόγια, οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για προβοκάτσια, είτε στην Νομική είτε αλλού, ως «αντίποινα» και η οποία θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα σε απευθείας αντιπαράθεση με το μουσουλμανικό στοιχείο, πρώτα της χώρας και ύστερα του πλανήτη…

Είμαστε υπερβολικοί; Ίσως… αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι καιροί είναι «πονηροί», εάν κάποιος δύο χρόνια πριν μας έλεγε τι ακριβώς θα βίωνε η χώρα λίγο μετά ίσως να γελούσαμε.

Τα παλικάρια που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση θα πρέπει να είναι προσεχτικά τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για αυτό που εκπροσωπούνε, την Ελλάδα, η οποία τον καιρό αυτό δοκιμάζεται συθέμελα, και μετά το πρώτο σοκ, θα πρέπει να αποδείξει πως έχει… μέταλλο.

Μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια, ενώ το κακό έχει ποια γίνει και ο εχθρός δεν είναι «ante portas» αλλά μέσα, οι διαπραγματεύσεις για την Συμφωνία Επανεισδοχής, μόνο ως  ένα κακόγουστο δούλεμα θα μπορούσαν να εκληφθούν...

Ας ελπίσουμε μόνο να έχουμε ένα ήρεμο κατά το δυνατόν βράδυ και η επόμενη ημέρα να είναι καλύτερη από την σημερινή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: