Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Αλβανία

 

Συστάσεις στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Αλβανία να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κοντά στις περιοχές όπου γίνονται διαδηλώσεις, υπό το φόβο της πρόκλησης επεισοδίων, εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Με αφορμή τη διαδήλωση που διοργανώνει σήμερα η αντιπολίτευση στην αλβανική πρωτεύουσα, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της δεν θα λειτουργούν και θα παραμείνει κλειστή, ενώ καλεί το προσωπικό να αποφύγει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.


«Υπενθυμίζουμε σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες ότι και διαδηλώσεις ειρηνικού χαρακτήρα μπορούν να μετατραπούν σε βίαιες και απρόβλεπτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως «οι διαδηλώσεις σε μία πόλη μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Μείνετε σε επαγρύπνηση και καλά ενημερωμένοι για την περιοχή στην οποία βρίσκεστε και δώστε σημασία στις αναφορές των ΜΜΕ σε σχέση με τις πορείες και τις συγκεντρώσεις».


Στην ίδια ανακοίνωση απαιτείται από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή φθάνουν στην Αλβανία να επισκεφθούν τον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας, ώστε να είναι ενημερωμένοι για τις συνθήκες ασφαλείας στη χώρα.


Εν τω μεταξύ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, σε μήνυμά του χθες το βράδυ, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποδώσουν φόρο τιμής σιωπηλά, με λουλούδια και κεριά, στους τρεις διαδηλωτές που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών στις 21 Ιανουαρίου. Ο κ. Ράμα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πέσουν θύματα τυχόν προκλητικών στοιχείων και να αποστασιοποιηθούν από κάθε πράξη βίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: