Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Π.Μπεγλίτης: "Καμμία συμφωνία για εξοπλισμούς μέσα στο 2011".



Διαπραγματεύσεις ναι,συμφωνίες όχι για τους εξοπλισμούς. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011. Μιλώντας στο Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν την Ελλάδα να προχωρά σε υπογραφές εξοπλιστικών παραγγελιών άμεσα.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ.Μπεγλίτης "κρατάει ζεστούς", Γάλλους και Ρώσους για τα προγράμματα φρεγατών και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, αναφέροντας ότι "βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις αλλά μέχρι εκεί. 


Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters ο κ.Μπεγλίτης είπε:

"H Ελλάδα δεν θα καταλήξει σε συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων φέτος λόγω της κρίσης, είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.


"Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με την Γαλλία και την Ρωσία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξουμε μέσα στο 2011", είπε ο Μπεγλίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.


"Είναι σαφές το μήνυμα της κυβέρνησης ότι δεν μπορούμε το 2011 με αυτή την δύσκολη συγκυρία να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα", πρόσθεσε.


Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2007 σε διαπραγματεύσεις για την αγορά γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, αξίας περίπου 2,5 δις ευρώ. Διαπραγματεύεται επίσης με την Ρωσία την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου BMP-3.
(Ρενέ Μαλτέζου)".

Η μετάθεση του προγράμματος φρεγατών στο μέλλον δημιουργεί θέμα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία περίμεναν εξελίξεις σ΄ αυτό το ζήτημα για να ελπίζουν στην επιβίωσή τους.

Όσο για το BMP-3.  Αυτό θεωρείται ήδη παρελθόν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: