Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την μεταφορά των λαθρομεταναστών


Γράφει ο
Δημήτρης Κοκκινάκης
Το θέμα της καταλήψεως του Πανεπιστημίου από τους λαθρομετανάστες, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. 

Ο τρόπος ενεργείας των διοργανωτών αυτής της «φιέστας» δείχνει μία μεθόδευση η οποία εμπεριέχει σκοπιμότητες που δεν είναι συνήθεις.

Αν ήθελαν να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα σχετικό ΜΟΝΟΝ με τό θέμα του Ασύλου, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λαθρομετανάστες από αυτούς που υπάρχουν εν αφθονία στο Λεκανοπέδιο Αττικής. 

Η επιλογή της Κρήτης να «συμμετάσχει» στο όλο θέμα, κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαία.

Επίσης, δεν οφείλεται σε «παραλυσία» της Κρατικής «μηχανής», η επιδειχθείσα κατά τρόπο προκλητικό, ΑΔΡΑΝΕΙΑ όλων των φορέων που μπορούσαν να προφθάσουν την κατάληψη. Το να εστιάσουμε στα θέματα «Άσυλο» ἢ «λαθρομετανάστες», ίσως δεν οδηγεί στον εντοπισμό της ουσίας του φαινομένου.

Ανάμεσα στα Εθνικά θέματα που υποβόσκουν, είναι και το «Κρητικό ζήτημα», για το οποίο επικρατεί μία περίεργη όσο και (κατά την γνώμη μου) ύποπτη... σιγή.  

Μια Κρήτη «καθαρή» από λαθρομετανάστες, και ειδικώς των φυλετικών ομάδων που μετεκινήθησαν, οδηγεί με βάση την ανάλυση πληροφοριών, στο ερώτημα ΠΟΙΟΥΣ είναι πιθανόν να εξυπηρετεί.

Η πρόσφατη έξαρση των προσπαθειών της «αποκοπής» της Ρωσίας από το ενεργειακό «γίγνεσθαι» της Ευρώπης, δια της χρησιμοποιήσεως των αποθεμάτων της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογειακής λεκάνης, έφερε σε ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα τις περιοχές Κύπρου και Κρήτης.

Η διαπιστωθείσα ΑΔΥΝΑΜΙΑ ενεργοποιήσεως μιας Ελληνικής ΑΟΖ ( έχω σοβαρούς λόγους να ομιλώ για «αδυναμία ενεργοποιήσεως» επ' ωφελεία των Δυτικών), οδηγεί, μοιραίως,  σε αναβάθμιση του ρόλου μιας Κρήτης η οποία δεν θα κινδυνεύει από την ύπαρξη κοινωνικών ή φυλετικών ομάδων που θα ήταν πιθανόν να δημιουργήσουν εντάσεις ή αντιπαραθέσεις .

Ο χώρος της Μ. Ανατολής ευρίσκεται σε μία διαρκή κατάσταση εντάσεων και αντιδράσεων, των οποίων η πραγματική, εν δυνάμει, ἐκτασις δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτή.

Πέρασε απαρατήρητο το ό, τι, ανάμεσα στους μεταφερθέντες εκ Κρήτης λαθρομετανάστες, δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, αλλά νεαροί άνδρες, σε ηλικία που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε διάφορες «επικίνδυνες» ομάδες.

Φοβάμαι πως, μία Κρήτη αποκομμένη από τον Εθνικό κορμό (υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο) θα εξυπηρετούσε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τα σχέδια των πετρελαϊκών κολοσσών που ξεκίνησαν την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής εκείνης.
Τον μεγάλο, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κίνδυνο τον εντοπίζω σ' ένα εξαιρετικώς «περίεργο» φαινόμενο

Είναι βέβαιο (διαπιστώνεται και από τον ΤΕΛΕΙΟ τρόπο οργανώσεως της μεταφοράς των λαθρομεταναστών), πως η προετοιμασία διήρκεσε τουλάχιστον έναν με δύο μήνες, στο διάστημα των οποίων, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υπέπεσε στην αντίληψη των Ελληνικών αρχών.

Και οι μεταφερθέντες, δεν συνελήφθησαν, αλλά συνεφώνησαν πλήρως να αφήσουν την Κρήτη.

Εκεί, παρά το ό, τι ήσαν παράνομοι, είχαν εργασία, είχαν στέγη και τροφή και δεν πρόκειται περί ατόμων «μη εχόντων στον ήλιο μοίρα»..! Για την μεταφορά τους κάποιοι επλήρωσαν (ποίοι και γιατί,,), τους διετέθησαν ενδύματα κ.λπ.

Από τα πλοία που εχρησιμοποιήθησαν, είναι εύκολο στις Αρχές να πληροφορηθούν τους φορείς χρηματοδοτήσεως της μεταφοράς.

Το «πλησίασμα» των μεταφερθέντων (ΠΟΙΟΙ τους επλησίασαν,) η διαδικασία του να πεισθούν (ΠΩΣ τους έπεισαν και με ΠΟΙΑ ανταλλάγματα), η «σιωπή» ΟΛΩΝ αυτών επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η εγκατάλειψις οικογενειών (δεν είχαν οι 237 λαθρομετανάστες οικογένειες, «άμαχα γυναικόπαιδα»;), αν το πρόβλημα ήταν η χορήγηση «ασύλου» γιατί αυτοί που τους μετέφεραν εδώ δεν τους στέγαζαν σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, με πολύ πιο μικρή δαπάνη και από εκεί να διαμαρτυρηθούν με απεργία πείνας κ.λπ.;

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ομιλεί για το θέμα και να εντοπίζει το πρόβλημα στο Άσυλο και στην συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε άλλο χώρο, να μεταφέρει τις ευθύνες στις Πανεπιστημιακές Αρχές, χωρίς να αρθρώσει λέξη για την αδυναμία (και τις ευθύνες) των Ελληνικών Υπηρεσιών να δράσουν προληπτικώς...!

Οι λαθρομετανάστες αυτοί, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ εκινήθησαν απολύτως «καθοδηγούμενοι», με τρόπο ΑΡΙΣΤΑ οργανωμένου συνόλου, με απόλυτη γνώση του πού θα πήγαιναν, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα με έκνομες ενέργειες στον χώρο που τους οδήγησαν, ενώ, παρά το ότι προβλέπεται να απελαθούν ως «μη νόμιμοι», ΟΥΔΕΜΙΑ συζήτησις έγινε για την λύση αυτή...!

Είναι σαν κάποιοι να τους είπαν «ελάτε να σας πάμε αλλού και δεν πρόκειται να σας διώξουν από την Ελλάδα, αν και εσείς δεν κινηθείτε κάνοντας φασαρίες...»

Η επιλογή Πανεπιστημιακού χώρου, έγινε για να μας απασχολήσει το «άσυλο» και να «ξεχάσουμε» να ερευνήσουμε την ουσία ...!

Και επαναλαμβάνω πως η μη ΠΡΟΛΗΨΙΣ της μεταφοράς και η ΣΙΩΠΗ των αρμοδίων υπουργείων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι το φυσιολογικό ή έστω, στοιχειωδώς αποδεκτό...
Έγινε μια επικίνδυνη αρχή. 

Φοβάμαι πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα που ΔΕΝ είναι ακόμα ορατά...!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: