Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στις πλατείες δίνουν ραντεβού και σήμερα οι «Αγανακτισμένοι»



Στις πλατείες δίνουν ραντεβού και σήμερα οι «Αγανακτισμένοι»
Γέμισαν οι πλατείες της χώρας χτες από τους «Αγανακτισμένους» Έλληνες, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και εναντίον της πολιτικής του Μνημονίου. 

Οι διαδηλωτές βγήκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο με κύριο σύνθημα: «Ξυπνήσαμε. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν».




 
Περισσότεροι από 30.000 πολίτες έδωσαν τον παρόν στην Αθήνα, σε μια διαδήλωση που οργανώθηκε από το Facebook, χωρίς καμία πολιτική καθοδήγηση και κυρίως καθόλα ειρηνική.

Ο ιστότοπος φαίνεται πως κατάφερε τελικά να γεμίσει τις πλατείες με κόσμο όλων των ηλικιών που ήρθαν να φωνάξουν κατά του σημερινού πολιτικό-οικονομικού συστήματος.

Στη πλατεία Συντάγματος παραμένει από χτες το βράδυ ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών, οι πέρασαν το βράδυ τους στην πλατεία. 

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία στο Σύνταγμα έχει αποκατασταθεί και οι διαδηλωτές έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για σήμερα στις 18:00 και για αύριο στις 20:00 για μια «σιωπηρή» διαμαρτυρία αυτή τη φορά.

Το «τσίγκλισμα» δόθηκε από την Ισπανία με το σύνθημα που ακούστηκε στην Puerta de Sol, και έλεγε «Ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες». 

Χτες τα πανό που «απαντούσαν» στους Ισπανούς ήταν δεκάδες και το σύνθημα ότι Ισπανία και Ελλάδα είναι μόνο η αρχή αντηχούσε σε όλη την διαδήλωση.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 άτομα και στην Πάτρα τουλάχιστον 7.500 πολίτες. 

Στο Βόλο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην παραλία της πόλης, έξω από το κτίριο «Παπαστράτου». 
Συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα.
Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν μέσω Facebook και στα Χανιά (πάνω από 700 άτομα), στο Ηράκλειο (πάνω από 1.000 άτομα), στα Ιωάννινα (πάνω από 500 άτομα) και στη Λάρισα (πάνω από 250 άτομα) και στο Ρέθυμνο.





newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: