Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών



Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στην εισήγησή του στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που ξεκίνησε πριν από λίγο.


Χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι απαιτείται η λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 


Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα.

Λίγα λεπτά αργότερα κάθισε δίπλα της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.

Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους κκ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.

Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.

Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά μετά την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις εν όψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας».
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: