Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝΣυμμετοχή των ΕΛΠΕ στις έρευνες για υδρογονάνθρακες



Την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου τα ΕΛΠΕ να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς με σκοπό την συμμετοχή τους σε (χερσαίες και θαλάσσιες) έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικό αερίου εξέφρασε χθες ο Όμιλος.

Μιλώντας σε συνέδριο για την Ενέργεια, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιάννης Κωστόπουλος, εκδήλωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του Ομίλου, παρουσιάζοντας παράλληλα τις σημερινές δραστηριότητές του στον τομέα, καθώς και την στρατηγική του σχετικά με την διεθνή επέκτασή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35% της ΔΕΠΑ και επομένως έχουν δικαιολογημένο ενδιαφέρον για τον τομέα του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, η μείωση της ζήτησης υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης πιέζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία διύλισης και είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες αρκετά διυλιστήρια έχουν πουληθεί ή έχουν κλείσει και μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους.

Ωστόσο, υπογράμμισε, υπάρχει αύξηση της ζήτησης στη Μεσόγειο από τις μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου ειδικά στο ντίζελ κίνησης, στην αύξηση της παραγωγής του οποίου στοχεύει ο όμιλος με τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Κωστόπουλος έδωσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στην ελληνική αγορά καταγράφηκε πέρυσι μείωση 10 - 14%, ανάλογα με το προϊόν, στη ζήτηση καυσίμων, εξέλιξη που ο όμιλος αντιμετωπίζει με στρατηγική αύξησης των εξαγωγών.
elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια: