Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνέλαβαν τον Ράτκο Μλάντιτς


Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι το άτομο που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, από τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς.


Ο Σέρβος πρόεδρος συνεχάρη την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη σύλληψη του Μλάντιτς και είπε πως αποδεικνύεται με την εξέλιξη αυτή πως η Σερβία πάντα προσπαθούσε να ολοκληρώσει τη συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης.

Σημείωσε ακόμη ότι η διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη είναι σε εξέλιξη.

Το πρωί, η σερβική αστυνομία είχε αναφέρει πως συνέλαβε άτομο, του οποίου τα σωματικά χαρακτηριστικά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Μλάντιτς, είδηση που αναμετέδωσε τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός B92 όσο και η κρατική τηλεόραση.



Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορία που έφτασε ανώνυμα στις αρχές, ενώ το άτομο που συνελήφθη έχει ήδη υποβληθεί σε εξατάσεις DNA προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του.

Η διεθνής κοινότητα είχε διαμηνύσει στη Σερβία εδώ και καιρό πως θα πρέπει να συλλάβει τους εναπομείναντες καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, δηλαδή τον Ράτκο Μλάντιτς και τον Γκόραν Χάτζιτς, προκειμένου να έχει επιτυχή κατάληξη η ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο Μλάντιτς διέφευγε τη σύλληψη από το 1995, όταν και του απευθύνθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, της χειρότερης θηριωδίας στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: