Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ειρήσθω - Τα θρύψαλα κι οι γλάστρες…


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ι Δ Ο Υ ΤΟ ατυχέστερο: Τώρα που προκύψανε τα «θεόσταλτα» για τον Ελληνισμό, (α) ο υποθαλάσσιος πλούτος και (β) η ρήξη Τουρκίας - Ισραήλ, οι Έλληνες έχουμε -αλίμονό μας- έναν καταστροφικής ανεπάρκειας κι επικίνδυνης ανικανότητας Πρόεδρο στην Κύπρο, τον κ. Χριστόφια, και έναν όμοιων προσόντων Πρωθυπουργό στην Ελλάδα, τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Άξιους μόνο για να παράγουν θρύψαλα.

Ε Χ Ο Υ Μ Ε και χειρότερα όμως: Τις υπόλοιπες ηγεσίες των κομμάτων, ΔηΣυ, ΑΚΕΛ, ΔηΚο, ΕΔΕΚ, ΕυρωΚο, Οικολόγων, να είναι μονίμως οι γλάστρες του Χριστόφια.

Ικανές για να στολίζουν το υπό την προεδρία του Άτυπο Συμβούλιο των Αρχηγών του. Μερικές από τις γλάστρες περιέχουν και κακτοειδή που ενίοτε ψιλοτσιμπάνε με… έπεα αβολίδωτα, ΜΟΝΟ για να 'χουν δουλειά κι οι εκπρόσωποι του Χριστόφια.

Κι άλλες, οι κομματικές του γλάστρες, για να του προσφέρουν ροδοπέταλα. Όλες, όμως, ανεξαίρετα σε ρόλο γλάστρας. Ανίκανες να προσφέρουν την παραμικρή ελπίδα και προοπτική στον λαό. Η πλειοψηφία του οποίου, εδώ κι 78 μέρες -από τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου- αξιώνει την παραίτηση Χριστόφια.

Κ Ι ΕΝΩ έχουμε, μετά την καταστροφή στο Μαρί, την ύψιστης στρατηγικής σπουδαιότητας κατεπείγουσα ανάγκη νέας πολιτικής, για την ΑΟΖ και για τον ρόλο του Ελληνισμού στη ρήξη Τουρκίας - Ισραήλ, οι γλάστρες της προεδρίας Χριστόφια, κ.κ. Άντρος Κυπριανού, Νίκος Αναστασιάδης, Γιαννάκης Ομήρου, Μάριος Καρογιάν, Δημήτρης Συλλούρης και Ιωάννα Παναγιώτου, το μόνο που γνοιάζονται και πράττουν, είναι οι μεταξύ τους, διαδοχικές ανά δύο κι εναλλάξ, διαβουλεύσεις για τις… δημοτικές εκλογές Δεκεμβρίου! 

Για τις οποίες

ΚΑΙ ΜΟΝΟ συγκαλούνται συνεδριάσεις των κομματικών τους μηχανισμών. Εν παρενθέσει κι επειδή τους τρέχουν από πίσω τηλεοπτικά μικρόφωνα, ξαπολούν και καμιάν αβολίδωτη επικριτική δήλωση, άνευ ουδεμιάς πρακτικής σημασίας.

Ανίκανοι όχι μόνο να υποχρεώσουν τον Χριστόφια σε παραίτηση, αλλ’ ούτε καν να τον δεσμεύσουν να πάψει να δηλώνει κι άλλα δώρα του στην ΑΟΖ για τους Τούρκους…

Ο Υ Δ Ε Μ Ι Α ηγεσία κόμματος θεώρησε σκόπιμο να συναντηθεί με μιαν άλλη, είτε για τη δημοκρατική αξίωση του λαού να παραιτηθεί ο Χριστόφιας είτε για τους χειρισμούς του υποθαλάσσιου πλούτου είτε για την αντιμετώπιση της τουρκικής βουλιμίας είτε για την αξιοποίηση της ρήξης Τουρκίας - Ισραήλ είτε για την κατεπείγουσα διάσωση της Ελλάδας είτε για μια νέα στρατηγική Αθηνών - Λευκωσίας, είτε -προπάντων- για την πρώτιστη ανάγκη και προτεραιότητα να αποκτήσουν τα δυο μας κράτη, Κύπρος και Ελλάδα, άξιες κυβερνήσεις, ικανές να συγκολλήσουν τα θρύψαλα ώστε επιτέλους ο Ελληνισμός ν’ αξιοποιήσει υπέρ του τα «θεόσταλτα»...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν ο Ελληνισμός διέθετε την 1η Ανορθωτική Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου, με τον Παύλο Κουντουριώτη, το 1912, επί της ναυαρχίδος του στόλου, το θωρηκτό «Αβέρωφ» στην ρότα των Μιαούληδων και Κανάρηδων του Εικοσιένα, τολμούσε τότε ο όποιος χεσμένος και κλειδωμένος στα Δαρδανέλια Ερντογάν να θυμάται ότι «κάποτε η Μεσόγειος ήταν οθωμανική λίμνη»;

Λάζ. Α. Μαύρος

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: