Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - Έξω φρενών η Τεχεράνη με τον Ερντογάν


Λιάνα Μυστακίδου

Η Τεχεράνη δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της Άγκυρας. 

Η εγκατάσταση του νατοϊκού ραντάρ και η συμμετοχή της στην αντιπυραυλική ασπίδα αναγκάζει το Ιράν να αναζητήσει τρόπους άμυνας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρανικής εφημερίδας Kayhan, η Τεχεράνη αρχίζει συνομιλίες με τη Ρωσία και την Κίνα για τη δημιουργία μιας κοινής  δικής τους αντιπυραυλικής ασπίδας έναντι του ΝΑΤΟ. 

Η εγκατάσταση του νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν, εκτιμούν ότι στοχεύει τις τρεις αυτές χώρες.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντιμίτρι Ρογκαζίν θα μεταβεί στην Τεχεράνη για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι η Ινδία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές για τους  πυρηνικούς πυραύλους Prithvi-II που έχουν μήκος εννιά μέτρων,  μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 350 χλμ και να μεταφέρουν εκρηκτικά ενός τόνου.

Από την πλευρά του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολαχ Χαμενεΐ  που θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη του Ισλάμ, φέρεται ενοχλημένος από τη στάση του κ. Ερντογάν.

Όπως δήλωσε ο στρατιωτικός σύμβουλός του, υποστράτηγος Σαφεβί,  ο κ. Ερντογάν παίζει πολιτικό θέατρο και κάνει επίδειξη με τη στάση του έναντι του Ισραήλ, ενώ παρασκηνιακά ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: