Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Καραμανλής: Επιστρέφει έτοιμος για όλα!

Του Βελισσάριου Δραγάτση
Η ώρα της δικαίωσης για τον κ. Κώστα Καραμανλή πλησιάζει. Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν παλιοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης και την κυβέρνησή του.

Η επανενεργοποίηση του κ. Καραμανλή είναι γεγονός, κάτι το οποίο έχει θορυβήσει ορισμένους που βαυκαλίζονταν πως τελείωσαν μια και καλή μ’ εκείνον.
Πρώτος απ’ όλους έχει θορυβηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. 

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που συκοφαντήθηκε τόσο πολύ με λίβελα, στημένα σκάνδαλα και ψεύδη θα διεκδικούσε ένα νέο δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή, απαλλαγμένος από ρετσινιές που φορτώθηκε χωρίς να ευθύνεται.

 Πολλές φορές ο κ. Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει συγκρίσεις των επιδόσεων της κυβέρνησής του συγκριτικώς μ’ αυτές της κυβέρνησης Καραμανλή. 

Ωστόσο, ποτέ δεν παραδέχθηκε τι κλήθηκε να διαχειριστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πώς εγκλωβίστηκε σε σκανδαλώδεις και σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών.
Το σοκ του Καραμανλή
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής υπέστη ένα ισχυρό σοκ μετά την εκλογική ήττα του 2009. 

Δεν περίμενε ότι η ζωή του θα έμπαινε σε πρόγραμμα και θα άλλαζε ριζικά η ζωή του. 

Οι καθημερινές συσκέψεις και ηεγκράτεια της σιωπής έρχονται ύστερα από δύο χρόνια να αποδείξουν την αλήθεια που δεν εξέφρασε ο ίδιος σε κάποια δημόσια εμφάνιση ή σε συνέντευξη.
Τα αρχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σκιαγραφούν το πλαίσιο υπό το οποίο άρχισε να στήνεται ο μύθος του αναποτελεσματικού ηγέτη που έπαιζε «Πλέι-στέισον» στο κλειστό γραφείο του. 

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, όπως επίσης σε υποθέσεις όπως αυτή του Βατοπεδίου ή του ερωτικού σκανδάλου στο οποίο είχε εμπλακεί ο τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστος Ζαχόπουλος.

Εδώ και μήνες ο κ. Καραμανλής πηγαίνει σχεδόν καθημερινά στο πολιτικό γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη και εργάζεται με τους στενούς συνεργάτες του. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο κόμμα και παρά τη μετακίνηση του κομματικού μηχανισμού στο νέο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώνεται καθημερινώς για όσα συμβαίνουν στο κόμμα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κάθε Σάββατο δέχεται κορυφαία στελέχη στο σπίτι του, στη Ραφήνα και συζητούν για τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις.

Με ποιους μιλά συχνότερα
Επικοινωνεί συχνά με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, για το πρόσωπο του οποίου τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

 Ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να συνεργάζεται τακτικά τόσο με τον επίτιμο πρέσβυ κ. Πέτρο Μολυβιάτη, όσο και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα.
Επίσης, διατηρεί επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Κοντογιάννη, με την οικογένεια Κεφαλογιάννη κι έχει πολύ τυπικές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. η οποία δεν τον ξεχνά σε γενέθλια και γιορτές). 

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να μην θέλει καμμία επαφή με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Μάκη Βορίδη, επαναθεωρεί το πλαίσιο των επαφών που είχε με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας του, όπως οι κ.κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Λευτέρης Ζαγορίτης.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο τέως πρωθυπουργός έκανε ηχηρή επανεμφάνιση στη ΔΕΘ κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δείχνει ότι στηρίζει τις πολιτικές επιλογές του, τον χειροκρότησε στη βαρυσήμαντη ομιλία του και ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με φήμες γι' αυτό και συζητείται από παντού η επαναδραστηριοποίησή του.

 Ίσως γι' αυτό κι έκανε μία ακόμα δυναμική εμφάνιση που ενίσχυσε και την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, κατά την ψήφιση της τροπολογίας για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Τι μελέτησε
Έγκυρες πηγές ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Καραμανλής μελετά αρκετά και ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή του. 

Μια επιστροφή με πολιτικό χαρακτήρα και με την οποία θα απαντά σε όσα ερωτήματα έθεσαν δημοσίως οι επικριτές και οι πολιτικοί αντίπαλοί του.
Δεν είναι τυχαίο πως για αρκετό καιρό διάβασε και επεξεργάσθηκε πληροφορίες που ανέφεραν το όνομά του και το έργο της κυβέρνησής του στα Wikileaks. Είναι έτοιμος να αναφερθεί σε ζητήματα λεπτής υφής, όπως τα εθνικά και κυρίως στις συνθήκες υπό τις οποίες η κυβέρνησή του εισέπραξε άδικο πολιτικό κόστος, κριτική και κοινωνικό ψέγος.
Όπως λένε στο “Newsbomb” συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής δεν συγχωρεί στους Αμερικανούς τον τρόπο με τον οποίο παρενέβησαν σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, αλλά και τους Γερμανούς για τον τρόπο με τον οποίο προετοίμασαν το πλαίσιο υπό το οποίο έρχονται σήμερα και θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικής κατοχής και πολιτικής επιρροής.

Δεν συγχωρεί και στον κ. Γιώργο Παπανδρέου τον λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τον προεκλογικό δούρειο ίππο που χρησιμοποίησε λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν».

 Το σίγουρο είναι ότι η άμμος στην κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει, κάτι το οποίο λειτουργεί εις βάρος του κ. Παπανδρέου και προφανώς υπέρ του κ. Κώστα Καραμανλή.

Έρχεται, όπως έλεγαν και παλιότερα για τον πρεσβύτερο Καραμανλή, τον Εθνάρχη Καραμανλή… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: