Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Εκλογές τώρα!

ΝΔ: Εκλογές τώρα!

Ως μια ακόμη απόδειξη του βασικού της επιχειρήματος, πως η κυβέρνηση είναι «απλός παρατηρητής» και πως επί 2 χρόνια «δεν διαπραγματεύεται», υποδέχθηκαν στη Συγγρού το αίτημα του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, για ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα του, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών και κατά συνέπεια να έρθει η Ανάκαμψη.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο και τη δημόσια προαναγγελία Κοέλιο, στη διάρκεια της ιβηρο-αμερικανικής συνόδου κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, ξεγυμνώνεται η κυβέρνηση που δεν στηρίζει το επίμονο αίτημα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως περί επαναδιαπραγμάτευσης.

«Κάθε φορά που βρίσκαμε μια κλειστή πόρτα, η κυβέρνηση πανηγύριζε αντί να στηρίζει το αίτημά μας για επαναδιαπραγμάτευση», σημειώνουν στη ΝΔ, τονίζοντας πως παρά και τις νέες δεσμεύσεις –που αλλάζουν το σκηνικό- κάτι τέτοιο παραμένει εφικτό αφού η ΝΔ λέει όχι στον τρόπο και όχι στους στόχους, με τους οποίους άλλωστε είναι απολύτως σύμφωνη.

Η «μάχη» της...Τρίτης
Οπλισμένος και με το νωπό παράδειγμα της Πορτογαλίας, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους αύριο το απόγευμα στη Βουλή κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Τη στάση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, αναμένεται να μνημονεύσει και κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος –πιθανότατα την Τετάρτη-, διαπιστώνοντας πως στις άλλες χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα οι ηγέτες τους διαπραγματεύονται και δεν υπογράφουν ό, τι τους δίνουν. 

Την ίδια ώρα τόσο αύριο το απόγευμα όσο και την Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει βροντερά το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αφού η ΝΔ εκτιμά πως μοναχά αυτές μπορούν να δώσουν πλέον τη λύση καθώς το όποιο κόστος τους, θα είναι σαφώς μικρότερο από το να παραμείνει η κυβέρνηση στα ηνία της χώρας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: