Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΕΘΑ-ΣΔΕΠΝ-ΣΠΑ

 
Σε συνέχεια της πλούσιας σχετικής δραστηριότητάς του των προηγουμένων ακαδημαϊκών ετών, ο συνεργάτης του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Δρ. Ηλίας Ηλιόπουλος άρχισε, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, την παράδοση επιστημονικών διαλέξεων επί Ζητημάτων :


Ισχύος, Διεθνούς Πολιτικής, Στρατηγικής, Γεωπολιτικής των Ενεργειακών Ανταγωνισμών, Γεωπολιτικής της Ανατολικής Μεσογείου και Ιστορίας του Ελληνισμού – Ελλάδος και Κύπρου – καθώς και επί των Ελληνικών Εθνικών και Διπλωματικών Ζητημάτων (Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις, Κυπριακό, Ζήτημα Σκοπίων, Βορειοηπειρωτικό) και Θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας (Λαθρομετανάστευση, Μειονότητες, Εθνοπολιτική Αναδιάταξη) στην Σχολή Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος (ΣΕΘΑ), στην Σχολή Διοικήσεως-Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ / Ναυτική Σχολή Πολέμου) και στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ). 

Οι πρώτες συναφείς διαλέξεις του έλαβαν χώρα στις 20, 21, 22, 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου και στις 4, 6, 12, 17, 21 και 24 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΘΑ είναι, σύμφωνα με τον Νόμο, η ανώτατη διακλαδική Σχολή μεταπτυχιακής επιμόρφωσης των Αξ/κών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής (και της Κυπριακής) Δημοκρατίας. 

Ομοίως, η ΣΔΕΠΝ – πρώην Ναυτική Σχολή Πολέμου – είναι η Σχολή «μεταπτυχιακής επιμόρφωσης των Αξιωματικών του Π. Ν. στη Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική», κατά το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 127/04 (βλ. Φ.Ε.Κ. της 12/5/2004, Τεύχος Πρώτο, Αρ. Φύλλου 96), και η ΣΠΑ είναι η Σχολή μεταπτυχιακής επιμόρφωσης των Αξ/κών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
www.elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: