Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Telegraph : Η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη χρεοκοπία!

 


Αιχμηρό άρθρο φιλοξενεί η εφημερίδα Daily Telegraph σχετικά με την συμφωνία της Συνόδου για την Ελλάδα αλλά και τους στόχους που έχει θέσει όπως αυτός των αποκρατικοποιήσεων.


Σύμφωνα με τον αρθογράφο Liam Halligan είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να αποτύχει και η νέα συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έκανε την κρίση χρέους ακόμη πιο οξεία, σπέρνοντας περαιτέρω μολυσματικούς σπόρους σύγχυσης.

Η συμφωνία παρουσιάστηκε ως επιτυχία από τους υπέρμαχους του ευρώ αναφέρει η Telegraph.
«Στην πραγματικότητα, αυτοί που αφελώς δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα (πρόθυμοι να δρέψουν τις υψηλές αποδόσεις, αναμένοντας πάντα μια διάσωση), θα λάβουν μια πολύ πιο καλή συμφωνία. Μια τέτοια συζήτηση θα εξελιχθεί, με κλειστές πόρτες, στους επόμενους μήνες. 

Αλλά η καλύτερη αυτή συμφωνία θα πρέπει να πληρωθεί με ακόμη περισσότερο κρατικό δανεισμό, από κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης ή και από άλλους» υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Ακόμη αναφέρει ότι η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει κάποιο όρο για το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

«Επομένως, το επίκεντρο του πακέτου της προηγούμενης εβδομάδας είναι πολύ λιγότερο αποφασιστικό από ό,τι φαίνεται. 

Η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα καθαρίσει τον ισολογισμό της, βασίζεται πλέον μόνο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο είναι ήδη απίστευτα εκτός στόχου».

Τέλος ο αρθρογράφος της Telegraph προτείνει μια ξεκάθαρη, διαφανή ελληνική χρεοκοπία, η οποία θα επιτρέψει «σε αυτή την ημί-αναπτυγμένη οικονομία να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, να καθιερώσει μια πιο αδύναμη δραχμή και να ανακτήσει τον αυτοσεβασμό της».
Τον ίδιο δρόμο προτείνει και στην Πορτογαλία...

www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: