Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Eμπρός, να βάλουμε Τούρκο στη Βουλή"

Το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τις εθνικές εκλογές στη Θράκη δείχνουν οι Τούρκοι αφού η κρατική τους τηλεόραση έστειλε συνεργείο για να καλύψει τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνει μέχρι το πέραςτων εκλογών. 


Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας TRT, βρέθηκε στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κομοτηνή.

Το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αποτελούνταν από τρία άτομα, βρέθηκε στο χώρο της ομιλίας, συνομίλησε με τον κόσμο, ενώ η τουρκάλα δημοσιογράφος σχολίασε την ομιλία με μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο του TRT θα βρίσκεται στην Θράκη μέχρι τις εκλογές.

Διαβάστε το προκλητικό ρεπορτάζ του TRT από την Κομοτηνή, που κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα” και “Τούρκους βουλευτές” στην Ελληνική Βουλή, και μεις καθόμαστε και τους… φιλοξενούμε:

«Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Μάιου, στην Ελλάδα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στην Δυτική Θράκη.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο βουλευτής Ροδόπης Ahmet Hacıosman, που έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

Η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, σχεδιάζει να βγάλει τουλάχιστον δύο Τούρκους βουλευτές στην ελληνική βουλή, ενώ δόθηκε ώθηση στην εκστρατεία «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο» που ξεκίνησε στην περιοχή.

Ο βουλευτής Ahmet Hacıosman, ο οποίος εκλέχθηκε δύο φορές με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, θέτει ξανά υποψηφιότητα και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπει στην ελληνική βουλή.

Ο Ahmet Hacıosman, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber είπε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να στείλουν έναν εκπρόσωπο στη βουλή.

Ο Hacıosman σημείωσε επίσης ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για την ενότητα και την συσπείρωση της τουρκικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική μειονότητα πρέπει να βγει νικηφόρα από αυτές τις εκλογές.

«Σε αυτές τις δύσκολες μέρες αυτής της χώρας, πρέπει να υπάρξει ένας εκπρόσωπος που θα φέρνει στην επικαιρότητα τα προβλήματα των ανθρώπων μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που θα αναζητά λύσεις και θα γίνει η φωνή τους. 

Γι’ αυτό λέω στους ανθρώπους μας να προσέλθουν στις κάλπες, να μην μείνει η μειονότητα μας χωρίς βουλευτή».

Κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εκπροσωπήθηκαν στη βουλή με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ahmet Hacıosman και Çetin Mandacı».

Είδατε πουθενά να αναφέρονται σε Έλληνες μουσουλμάνους;
Ξεκάθαρα δηλώνουν την πάση θυσία είσοδο τούρκων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με προοπτική να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Άγκυρας και όχι της ελληνικής πολιτείας ως οφείλουν Έλληνες βουλευτές. 

Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους,τα ελληνικά κόμματα που τους διαλέγουν για υποψήφιους δεν έχουν ευθύνη;

Όσο για το κ.Χατζηοσμάν ας γνωρίζει ότι οι βουλευτικές αποδοχές πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού και όχι από το τουρκικό δημόσιο,και πληρώνονται για να είναι βουλευτής όχι απεσταλμένος ξένου κράτους, δεν είναι πρέσβυς ο κ.Χατζηοσμάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: