Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τα 25 χρόνια της γιόρτασε η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ...Τα αμφίβια Κομάντος !



Εικοσιπέντε χρόνια έκλεισε η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύσει στο Βόλο και σε εκδήλωση που έγινε στο στρατόπεδο, παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και απόστρατοι Αξιωματικοί των Ε.Δ πρώην Α/ΓΕΣ !












Στην Ημερήσια Διάταξη τονίστηκε ότι γιορτάζονται τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ταξιαρχίας, που σήμερα με υπερηφάνεια συνεχίζει την πορεία υπευθυνότητας και τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί της.
 
 Με σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό, την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του προσωπικού της η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις ενός σύγχρονου πεδίου μάχης και των ιδιομορφιών των αποστολών της.
 


32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
 
Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών συγκροτήθηκε το 1988, με την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και προέρχεται από το 32 Σύνταγμα Πεζοναυτών που κατά την αναδιοργάνωση οι δυνάμεις του υπήχθησαν στην ταξιαρχία.

Περισσότερα σε μορφή αρχείου PDF...
 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
Οι μονάδες- ανεξάρτητες υπομονάδες της ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα τάγματα πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, που φαίνονται παρακάτω: 
 
1.  Φυσική στρατιωτική αγωγή. 
 

2.  Ατομική τακτική - Οπλομηχανήματα.
3.  Πορείες - Βολές.
4.  Καταστροφές - Ναρκοπόλεμος.
5.  Συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.
6.  Συνεργασία με Ελικόπτερα, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.
7.  Ορεινό αγώνα.
8.  Χειμερινή διαβίωση.
9.  Αμφίβια εκπαίδευση.
10. Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση.
11. Ειδικούς αγώνες.
12. Ανορθόδοξο πόλεμο.
Πέρα από τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η Ταξιαρχία συμμετέχει με μέρος ή το σύνολό της στις περισσότερες προγραμματισμένες τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται κάθε χρόνο, ήτοι:
  • Εθνικές - Διακλαδικές Ασκήσεις.
  • Διασυμμαχικές-Διμερείς.

Στο χώρο του στρατοπέδου και μετά τη λήξη της τελετής, οι εκπρόσωποι φορέων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα οπλικά συστήματα και τον βοηθητικό εξοπλισμό των Πεζοναυτών.

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: