Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δύο νέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για τη ΜΥΑ/ΛΣ


Tα δύο νέα σκάφη της ΜΥΑ/ΛΣ είναι μάλλον τύπου RHIB με πυροβόλο Μ2HB των 12,7mm.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η τελετή για την αποδοχή της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών ειδικών επιχειρήσεων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.


Τα δύο σκάφη κόστους 700.000 ευρώ θα παραδοθούν στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (MYΑ) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή. 

«Η χορηγία εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα για την αγορά δύο υπερσύγχρονων σκαφών διατηρεί μια διαχρονική παράδοση προσφοράς που την ξεκίνησαν οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και τη συνεχίζουν οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. 

Αναφερόμενος στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία». 

Τα δύο εξελιγμένα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) και ενημερώθηκε από τους ανώτερους αξιωματικούς του ΛΣ για τη λειτουργία του αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: