Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η Τουρκική Πολεμική αεροπορία αποκτά σύστημα προειδοποίησης και ελέγχου... απο το Ισραήλ !


Tην ολοκλήρωση  του προγράμματος των 200 εκατομμυρίων δολαρίων με την τουρκική πολεμική αεροπορία, που είχε παγώσει μετά το περιστατικό του 2010 Mavi Marmara,σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση των   ιπταμένων ραντάρ έγινε γνωστό από ΜΜΕ της Τουρκίας !


Το Ισραήλ έχει ολοκληρώσει την πώληση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, παρά τις συνεχιζόμενες τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η αρχική συμφωνία, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που εμπλέκονται ΕΛΤΑ Ισραήλ Systems Ltd, θυγατρική του Ισραήλ Aerospace Industries, παροχή ηλεκτρονικών συστημάτων  τεσσάρων αέριων συστημάτων προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) αεροσκάφη...

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε !

Δύο από τα αεροσκάφη είχαν ήδη τοποθετηθεί με τα συστήματα στο παρελθόν.

Μετά το περιστατικό του 2010 Marvi Marmara  με την κατάληψη του  πλοίου,  το Ισραήλ είχε παγώσει  την παράδοση των υπόλοιπων συστημάτων , αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εξοπλισμός έχει πλέον παραδοθεί στην τουρκική Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα 
σ ύμφωνα  με την  τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα  Zaman .

"«Η ένταξη των πρόσθετων τμημάτων σε AWACS θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες", ανέφερε η έκθεση.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ είπε ότι «δεν σχολιάζει αμυντικές συμβάσεις."Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σημειωθεί ότι τα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη AWAC είχαν αγοραστεί από την Τουρκία από τις ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία .

 Αναφέρεται επίσης «εντάσεις με το Ισραήλ και η Ελληνική Κύπρος για το θέμα των γεωτρήσεων φυσικού αερίου στην περιοχή», όπως ένα τουρκικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Αυτά προκαλούν την Τουρκία να επιδιώξει "να ενισχύσει τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης  και  να χειριστεί τις πολυδιάστατες προκλήσεις που απορρέουν από τις πολλές κρίσεις στην περιοχή», προστίθεται στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: