Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ B.ΠΟΥΤΙΝ Υποψήφιο για τον διαγωνισμό του Nέου Mαχητικού το stealth 5ης γενιάς T-50 PAK FA



Υποψήφιο για την κάλυψη των αναγκών της ΠΑ για ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος (ΝΜΑ) θα είναι το ρωσικό υπερμαχητικό 5ης γενιάς T-50 PAK FA, όπως αποκάλυψαν στο defencenet.gr καλά πληροφορημένες πηγές της ρωσικής βιομηχανίας.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ρωσική προσφορά θα γίνει όποτε ανοίξει το θέμα του ΝΜΑ για την ΠΑ κάτι που οι ίδιοι εκτιμούν ότι πρόκειται να γίνει μετά το 2018 πάντως. Μάλιστη η ρωσική προσφορά φέρει και την προσωπική συγκατάθεση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος παρακολουθεί στενά εξέλιξη του προγράμματος αλλά  και το χρονοδιάγραμμα της επιχειρησιακής του ένταξης στις τάξεις της ρωσικής Αεροπορίας.

Παράλληλα πηγές της ρωσικής βιομηχανίας ανέφεραν ότι η ρωσική προσφορά δεν πρόκειται να είναι αποκομμένη από υπόλοιπα θέματα που άπτονται της βιομηχανικής συνεργασίας ενώ επιπρόσθετα οι Ρώσοι δεσμεύονται ότι το αεροσκάφος θα πιστοποιηθεί σε όλο τα φάσμα του αεροπορικού οπλισμού που χρησιμοποιούν τα μαχητικά της ΠΑ σήμερα.

Σε ότι αφορά την πορεία του προγράμματος του Τ-50 ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η επιχειρησιακή ένταξη του PAK FA πρόκειται να γίνει το 2016.

Αυτό αποκάλυψε ο Vladimir Putin σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος σε μια σειρά θεμάτων μεταξύ αυτών και στην αμυντική πολιτική της Ρωσίας.

«Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 PAK FΑ πρόκειται να εισέλθει στη φάση της μαζικής παραγωγής και εισόδου σε υπηρεσία το 2016» ανέφερε ο Putin σε ερώτηση εάν το αεροσκάφος θα είναι έτοιμο σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Το τελευταίο είχε δηλώσει ότι το νέο stealth μαχητικό της Ρωσίας θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015.

«Το ρωσικό μαχητικό T-50 πρόκειται να ξεκινήσει τις πρώτες επιχειρησιακές του δοκιμές το 2014» είχε δηλώσει ο Mikhail Pogosyan επικεφαλής της United Aircraft Corporation την περασμένη Τρίτη.

Με αυτόν τον τρόπο ο Putin θέτει οριστικό τέλος στην όποια παραφιλολογία είχε αναπτυχθεί από τα δυτικά ΜΜΕ αναφορικά με την ικανότητα της Ρωσίας να φέρει σε επιχειρησιακή κατάσταση το πλέον προηγμένο μαχητικό της και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το πρωτότυπο πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριου του 2010.

Η δήλωση του Putin αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητας nΤη στιγμή που η αμερικανική Αεροπορία βρίσκεται σε κατάσταση συρρίκνωσης με την απόσυρση μαχητικών αλλά και προβλημάτων στα μαχητικά F-22 τόσο σε ότι αφορά την επιχειρησιακή τους ικανότητα –με το πρόβλημα στον σύστημα παροχής οξυγόνου- όσο και στον περιορισμένο αριθμό τους.

Το T-50PAK FA πρόκειται να αποτελέσει την αι9χμή του δόρατος της ρωσικής Αεροπορίας με ραντάρ AESA μπάντας «Χ» πολύ χαμηλό Η/Μ ίχνος αποτελώντας το μοναδικό αεροσκάφος παγκοσμίως που θα αμφισβητήσει ανοικτά το αμερικανικό F-22.

Τμήμα ειδήσεως defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: