Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έστειλαν τον Τσιάρα στη Βηρυτό..Αντί να στείλουν τη Δύναμη ''Δ'' και την ΕΥΠ εναντίον της «Al Nusra»


Ποιοι είναι οι Απαγωγείς  Των Ιεραρχών ...


Γιατί ειναι απούσα  η ΕΥΠ ; Ενώ δεν υπάρχει η Πολιτική βούληση για Δυναμική  Πολεμική επιχείρηση  που μόνο η''Δ'' μπορεί να την κάνει !

Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας ως απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, για να ενημερωθεί άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις....

Τι μπορεί να προσφέρει κάποιος που δεν γνωρίζει την περιοχή τις ομάδες ,αλλά και ανθρωπογεωγραφία ; απολύτως τίποτα !

Εξάλλου ο γιατρός Τσιάρας δεν έχει ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και την εμπειρία να χειριστεί τέτοια θέματα !

Να μιλήσουμε για την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών ;
Άστο καλύτερα το μόνο που μπορεί να κάνει ειναι να στέλνει δελτία σε πολιτικούς !
Η παρουσία του Έλληνα υφυπουργού στη Βηρυτό έρχεται να τονίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την υπόθεση της απαγωγής. Από χθες το βράδυ ο Τσιάρας προσπαθεί να  έχει επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές !! σύφωνα με το dogma.gr

Να θυμίσουμε οτι δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος αν και ο Άσαντ είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας αναγνωρίζει μόνο τους αντάρτες ακολουθώντας την Ε.Ε παραβλέποντας τα συμφέροντα της Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην έχουμε πληροφορίες από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Συρίας !

Syria-Jabhat-al-Nusra-600x337
 
Στη Βηρυτό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, τόσο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης όσο και ο Συρο-Ιακωβίτης που συνεχώς κάνουν εκκλήσεις στην διεθνή κοινή γνώμη για την άσκηση πιέσεων ώστε να απελευθερωθούν οι Ιεράρχες.
 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ;
Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το ποιοι είναι οι απαγωγείς και σε τι στοχεύουν με αυτή τους την πράξη.


Πληροφορίες για λύτρα δεν έχουν διαρρεύσει όπως αντίστοιχα και για άλλα αιτήματα. Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμη και σήμερα έξι ημέρες μετά το γεγονός, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με κανένα από το δύο Πατριαρχεία.
 
Αυτό που συζητιέται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει να κάνει με την δράση μιας εξτρεμιστικής ομάδας, στην οποία ορισμένοι «χρεώνουν» την απαγωγή.
 

Πρόκειται για την οργάνωση «Al Nusra» που ξεκίνησε ως παρακλάδι του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» των αντικαθεστωτικών δηλαδή, αλλά στην πορεία αυτονομήθηκε δημιουργώντας δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Καϊντα.
 
Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρούς και ακραίους μουσουλμάνους, μαχητές τους Ισλάμ, όπως αυτοπροσδιορίζονται.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Τσετσένοι και Αλγερινοί ενώ υπάρχουν και αρκετοί από την Υεμένη.

Οι Ιμάμηδες καλούν και ζητούν την απελευθέρωση των Μητρολιτών

Όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «ΣΑΝΑ» χθες Παρασκευή στα κηρύγματα τους στην καθιερωμένη προσευχή των Μουσουλμάνων, οι Ιμάμηδες σε πολλά τεμένη της Συρίας καταδίκασαν την απαγωγή συνδέοντας την με την προσπάθεια ορισμένων κύκλων, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Καϊντα, για την δημιουργία κλίματος έντασης μεταξύ των δυο κοινοτήτων, χριστιανών και μουσουλμάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: