Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

"Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης"

milliyet yirmisekiz

  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι γείτονες μας με ειρωνικά σχόλια του τουρκικού Τύπου μας χλευάζουν για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που πέρασε νόμο που θα επιτρέπει την πώληση ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μαρκετ.



« Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Milliyet η οποία γράφει πως « η Ελλάδα που δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οικονομική κρίση προσπαθεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου. 


Μια απ’αυτές τις λύσεις είναι πως τα σουπερ μάρκετ θα μπορούν να έχουν στα ράφια τους προϊόντα θα έχουν περάσει η ημερομηνίες λήξης τους. 

Τα μπαγιάτικά προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης».
« Η Ελλάδα θα καταναλώνει προϊόντα που έχουν λήξει οι ημερομηνίες τους» είναι ο τίτλος της Hürriyet. 


H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το μέτρο για την πώληση των ληγμένων προϊόντων ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και αναφέρει πως « Στην Ελλάδα που χιλιάδες άνθρωποι δεν αντέχουν στις συνθήκες τις οικονομικής κρίσης, αποφασίσθηκε η διάθεση των ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ για να μπορούν να τα αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές. 

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η ημερομηνία λήξης θα έχει συγκεκριμένο όριο τριών μηνών.
www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: