Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΟ CN-235 ΕΠΙΤΗΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «Θαλάσσιος Γρύπας 2013» υπό το "βλέμμα" τουρκικού αεροσκάφους ELINT

CN235TURKEY-
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η μεγάλη πυραυλική άσκηση των Ε.Δ. «Θαλάσσιος Γρύπας» στην θαλάσσια περιοχή του ΠΒΚ η οποία περιλάμβανε βολές βλημάτων Penguin από ΤΠΚ και Maverick από αεροσκάφη της ΠΑ. 


Οι βολές πραγματοποιήθηκαν εναντίον θαλάσσιου στόχου ο οποίος και βυθίστηκε μη επιτρέποντας τη συνέχισή τους.
Οι βολές έγιναν υπό την επιτήρηση ενός τουρκικού CN-235MPA με εξοπλισμό SIGINT/ELINT το οποίο επιχειρούσε στο νότιο Αιγαίο στην περιοχή δηλαδή των βολών όπου και πραγματοποίησε μια παράβαση του FIR Αθηνών.
Το αεροσκάφος, "σκάναρε" τακτικές και επικοινωνίες...
Πιο συγκεκριμένα την η βολή του βλήματος   PENGUIN ΜΚ-2 MOD3 έγινε από την ΤΠΚ τύπου  LA COMBATTANTE IIIb Σημαιοφόρος ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ενώ οι βολές με Maverick AGM-65G έγιναν από αεροσκάφη F-4E AUP της 338Μ και F-16 block 52+ της 340Μ και F-16C block 50 της 347Μ. .
Την άσκηση παρακολούθησε από την Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.
Πάλι εξαιτίας του γεγονότος της βύθισης του πλωτού στόχου δεν εκτελέστηκαν προγραμματισμένες βολές AGM 114 K1 HELLFIRE από AH-64DHA και AH-64Α+ (APACHE) καθώς και GBU-12 από αεροσκάφη F-16. Οι βολές αυτές θα επαναπρογραμματιστούν και θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: