Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ "ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ" PKK ΜΕ PYD! Φραγμός στην Τουρκία: Με α/α συστήματα, άρματα κλπ εξοπλίστηκαν οι Κούρδοι

OSA1
Αντιαεροπορικά φορητά συστήματα SA-16, αλλά και αυτοκινούμενα SA-8 (OSA I/II) παρέδωσε η συριακή κυβέρνηση στους Σύρους Κούρδους, δημιουργωντας περαιτέρω προβλήματα στην τουρκική κυβέρνηση που βλέπει το "μαλακό υπογάστριό" της στα νοτιοανατολικά της χωρας, να απειλείται καθαρά πλέον.


Τα αντιαεροπορικά συστήματα στους Σύους Κούρδους του PYD να αποτελούν ίσως την καλύτερη  δικλείδα ασφαλείας τους σε μια περιοχή που η Τουρκία ετοιμάζόταν να εισβάλλει εδώ και ένα χρόνο.

Να σημειώσουμε ότι το PYD είναι νομιμόφρων στην συριακή κυβέρνηση, αρκούμενο στην αυτονομία που ήδη έχει παραχωρήσει ο Μπασάρ αλ Άσαντ και απορρίπτοντας τις θέσεις του Μπαρζανί που λόγω ΗΠΑ και πακτωλού χρημάτων από τα πετρελαϊκά αποθέματα του Βόρειου Ιράκ, φλερτάρει εκ του ασφαλούς με την Άγκυρα.

Ο συριακός Στρατός παρέδωσε συνολικά από την αρχή της χρονας και 40 άρματα μάχης στους Κούρδους του PYD, επιτρέποντας την δημιουργία μιας ίλης, οβιδοβόλα των 122 και 12 χλστ. και κινητά αντιαεροπορικά συστήματα ZSU-23-4.

Την ίδια στιγμή 3.000 μαχητές του PKK που έφυγαν από την Τουρκία και ένιωθαν ότι απειλούνται στο Βόρειο Ιράκ από την προσέγγιση Μπαρζανί με την Άγκυρα, πέρασαν στο έδαφος της Συρίας με τις ευλογίες του συριακού Στραού και ενώθηκαν με τους άλλους 1000 περίπου άνδρες του ΡΚΚ που είχαν ακολουθήσει τον ίδο δρόμο πριν από ένα χρόνο περίπου.

Μαζί με τους μαχητές του ΡΥD αποτελούν πλέον μια συμπαγή δύναμη 10.000 μαχητών εξοπλισμένη με αντιαεροπορικά συστήματα, άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό και την κάλυψη της συριακής Αεροπορίας, η οποία αποτελεί κάτι παραπάνω από κρίσιμο παράγοντα για την επικράτηση των δυνάμεων που αντιστρατεύονται τη νεο-οθωμανική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και βέβαια τους ισλαμιστές μισθοφόρους της Δ
ύσης που πολεμούν κατά του ομίμου συριακού καθεστώτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: