Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η Πολεμική Αεροπορία στην κοινή άσκηση «Θρακικός Αστέρας 2014» με ΗΠΑ στη Βουλγαρία

ini2
Από τις 26 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας με τις Αεροπορίες των ΗΠΑ, Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, θα συναντηθούν στο βουλγαρικό εναέριο χώρο σε μια κοινή αεροπορική άσκηση με την ονομασία «Θρακικός αστέρας 2014».
 
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πολεμικά αεροσκάφη από τις τέσσερις χώρες θα διεξάγουν πτήσεις σε ζώνες του εναερίου χώρου της Βουλγαρίας, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
 
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος αεροσκάφη της βουλγαρικής αεροπορίας με Mig-29, Mig- 21, Su-25, τα πληρώματα της 148ης αεροπορικής πτέρυγας της εθνικής φρουράς από την αμερικανική πολιτεία Μινεσότα με F-16, πληρώματα της αεροπορίας της Ρουμανίας με Mig-21 lancer και πληρώματα με F-16 από την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας.
AAAJ1l9F
 
Βάση της άσκησης για τα αμερικανικά αεροσκάφη θα είναι η αεροπορική βάση στο Γκράφ Ιγκνατίεβο, ενώ για τα ρουμανικά και τα ελληνικά οι μόνιμες βάσεις εγκατάστασής τους.
 
Οι κοινές αυτές ασκήσεις διεξάγονται από το 2005, βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.
AAAPWbuN

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: