Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ερντογάν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού: «Στην Ελλάδα εκπαιδεύουν Κούρδους τρομοκράτες»

ton_Monument
Επανήλθε στο παλιό και κακοπαιγμένο σενάριο της εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών σε στρατόπεδα στην Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν.


Παίρνοντας ευκαιρία  από τη συμμετοχή μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) στα πρόσφατα επεισόδια στη συνοικία Οκμεϊντάν της Κωνσταντινούπολης στα οποία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων,  ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέφερε τα τουρκικά σενάρια για την ύπαρξη βάσεων της χαρακτηρισμένης από τους Τούρκους ως τρομοκρατικής οργάνωσης επί ελληνικού εδάφους.

«Όλοι ξέρουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία ο Ερντογάν συνέχισε:

«Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά εδώ, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Τουρκία. 

Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. 

Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν».

Δεν δίστασε μάλιστα να αναρωτηθεί φωναχτά πώς η Ιαπωνία και η Γερμανία έγιναν οι ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά η Τουρκία δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στον πόλεμο.

Αναφερόμενος, ειδικά, στα όσα συνέβησαν στο πάρκο Γκεζί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα αιματηρά επεισόδια που τον έφεραν σε δύσκολη θέση ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη.

Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία».

Και τα σενάρια αυτά σε ότι αφορά την υποτιθέμενη εκπαίδευση Κούρδων μαχητών στην Ελλάδα, δεν ισχύουν για ένα πολύ απλό λόγο: 

Ποια είναι η ελληνική κυβέρνηση η οποία θα τολμούσε καν να σκεφτεί το στήσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης; 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: