Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Και “εθνικό” αυτοκίνητο θέλει ο Ερντογάν

αεφγω
Την κατασκευή ''εγχώριου αυτοκινήτου'' στην Τουρκία έθεσε ως στόχο για τα επόμενα χρόνια ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Otosan που εδρεύει την Τουρκία και στο οποίο η Ford Motor Company και ο ομιλος Koç Holding έχουν ίσα μερίδια.


Πρόκειται για την 3η μονάδα της εταιρίας στην Τουρκία συνολικού ύψους της επένδυσης 470 εκ.ευρώ.όπου παράγεται ένα νέο ελαφρό επαγγελματικό μοντέλο - το Ford Courier.


Μιλώντας κατά την τελετή , ο κ. Ερντογάν - που έλαβε μέρος χθες στην τελετή εγκαινίων του εργοστασίου μαζί με τον Πρόεδρος της Ford κ. Μπιλ Φορντ - επαίνεσε την Ford Otosan για την αξιοσημείωτη συμβολή στην τουρκική οικονομία , εκφράζοντας την προσδοκία του για την εταιρεία να σηματοδοτήσει νέα επιτεύγματα στο μέλλον.

Ο κ Ερντογάν, τόνισε ότι η Τουρκία εδώ και πάνω από 50 χρόνια, οραματίζεται την κατασκευή τουρκικού αυτοκινήτου και τώρα βρίσκεται περισσότερο κοντά από ποτέ άλλοτε στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού. 

Και αυτό επειδή η Τουρκία σήμερα δεν είναι η Τουρκία του 1960 ή του 1980 και ότι εντός των τελευταίων 12 ετών η χώρα αναπτύχθηκε τριπλάσια σε κάθε τομέα, όπως είπε.
 
Πρόσθεσε ότι προβαίνουν σε πολύ σημαντικές εργασίες, όσον αφορά στον τομέα της αυτοκινητοπαραγωγής, εξέφρασε και πάλι την επιθυμία του για την ανάπτυξη ενός εγχώριου αυτοκινήτου και τόνισε ότι επιμένει σ’ αυτό.

Κίνητρα για έρευνα -ανάπτυξη

Υπενθύμισε ότι υπάρχουν ορισμένες αντιρρήσεις, λόγω ελλείψεων στις υποδομές, αλλά τώρα, εξουδετερώνοντας μία προς μία αυτές, ετοιμάζουν την υποδομή.

<<Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά », δήλωσε . 
Διότι ως Τουρκία δε θέλουμε μόνο να είναι μία χώρα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία, αλλά και που παράγει και που σχεδιάζει.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους μηχανικούς της Τουρκίας και ότι υποστηρίζει τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμα είπε ότι το Ινστιτούτο Τουρκικών Standards ιδρύει κέντρο δοκιμής για την αυτοκινητοπαραγωγή στην Προύσα και εντός δύο ετών θα αρχίσει να λειτουργεί.

 Υποσχέθηκε επίσης να αυξήσει τα κίνητρα της έρευνας και ανάπτυξης για τα έργα πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως η Ford Otosan θα σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με το σύνθημα «Όλο και πιο μπροστά». 

Ο Ερντογάν είπε ότι την άποψή του την εξέφρασε και στον Bill Ford και υπενθύμισε ότι όταν είχε ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο ίδιος είχε πει τότε «Η κρίση αυτή θα περάσει από την Τουρκία ξώφαλτσα» και τελικά έτσι έγινε.

ford 3
Βόλτα με το Ford Courier

Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε την οικογένεια Κοτς, τους αρμοδίους της Ford και ευχήθηκε επιτυχία στους μηχανικούς, τους τεχνικούς και τους εργάτες που θα εργαστούν στο εργοστάσιο Ford Otosan.
Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων του νέου Ford Courier που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο οι επίσημι έκαναν βόλτα με ένα από τα οχήματα. 

Ο Πρόεδρος της Ford κ.Bill Ford κάθησε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου και στην θέση του συνοδηγού ο Τουρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν. 

Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ήταν ο υπουργός Βιομηχανίας Αλί Koc και ο Mustafa Koc
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: