Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αβρότητες Ερντογάν προς Ισραήλ για να καλύψει τη βρισιά…

n_2577_42000965
Πάλι τη βρήκε τη λύση ο… πολυμήχανος Ερντογάν, να κατευνάσει την οργή που προκάλεσε στο Ισραήλ η χρήση της βρισιάς (στα τουρκικά) «Εβραίου γέννα» που χρησιμοποίησε αντιδρώντας στους Τούρκους που τον πλησίασαν διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στο ορυχείο…


Οι Ισραηλινοί, σε μια προφανή κίνηση καλής θέλησης, ακύρωσαν τη δεξίωση για τον εορτασμό της 66ης επετείου από την ανεξαρτησία του Ισραήλ, την ίδρυση δηλαδή του εβραϊκού κράτους, διακηρύσσοντας ότι αυτό γίνεται προς ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης στις 301 τουρκικές οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην ασύλληπτη τραγωδία.

Αρπάζοντας την ευκαιρία ο Ερντογάν και αφού κάτι παρόμοιο είχε γίνει και από την πλευρά της Νορβηγίας, ευχαρίστησε επισήμως το Ισραήλ, κάτι αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια, αλλά και μια στάση που οδήγησε σε περεταίρω αποστασιοποίηση από την πλευρά του θανάσιμου πρωθυπουργικού εχθρού, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι Ισραηλινοί ανήρτησαν στον ιστοχώρο της πρεσβείας τους την απόφαση ακύρωσης των εορτασμών από την πρεσβεία τους στην Τουρκία. 

Ποιος θα εμφανιζόταν να αναλάβει το κόστος; 

Για την Τουρκία μιλάμε.

Κατά τα άλλα, αυτό που έκαναν οι Ισραηλινοί είναι τουλάχιστον αυτονόητο με βάση τον πιο στοιχειώδη και πανανθρώπινα – ελπίζουμε – αποδεκτό, ανθρωπιστικό κώδικα. 

Βέβαια, οι ίδιοι έχουν εμπειρία να πενθούν δικές τους τραγωδίες και να έχουν άλλους να πανηγυρίζουν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: