Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Επιτυχία Aselsan, συμφωνίες με Airbus και Rolls-Royce

Aselsan-Rolls-Royce-c-Aselsan
Δύο συμφωνίες – πλαίσιο υπέγραψε η τουρκική βιομηχανία ηλεκτρονικών Aselsan με δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους Airbus και Rolls-Royce, κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης ILA 2014 που διεξάγεται στο Βερολίνο.


Η συμφωνία της Aselsan με την Airbus αφορά τη συνεργασία στους τομείς των πολιτικών και στρατιωτικών ηλεκτρονικών πτήσης (avionics), στα συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών, τα ηλεκτρο-οπτικά και τα συστήματα λέιζερ καθώς και τα συστήματα κρυπτασφαλισμένων ασύρματων επικοινωνιών.

Αντίστοιχα η συμφωνία της τουρκικής εταιρίας με τη Rolls Royce αφορά τη διερεύνηση των ευκαιριών στον τομέα των συστημάτων ελέγχου κινητήρων και παρακολούθησης – καταγραφής της λειτουργικής τους κατάστασης.

Η σύναψη των συμφωνιών εντάσσεται στο πλαίσιο της διττής στρατηγικής της τουρκικής εταιρίας, η οποία αφενός αφορά την αύξηση των δραστηριοτήτων της στη διεθνή αγορά και πλήρη ενσωμάτωση στην παγκόσμια αεροδιαστημική εφοδιαστική αλυσίδα και αφετέρου την ανάπτυξη ίδιων ολοκληρωμένων προϊόντων τόσο για τον εφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας όσο και πελατών από τη διεθνή αγορά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: