Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

65 νέα περιπολικά οχήματα για το Λιμενικό

Greek-Nissan-Qashqai-1.6-dCi-4X4-6
Με εξήντα πέντε (65) νέα περιπολικά οχήματα ενισχύεται  το Λιμενικό Σώμα.


Σήμερα έγινε η παραλαβή  των πρώτων 20 από τα 65   σε ειδική τελετή στο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά και η  προμήθεια των οχημάτων, συνολικού ύψους 1.586.715,00 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου  διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. 

Τα χρήματα προέρχονται από απορρόφηση πόρων κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Ταχεία επέμβαση

Τα νέα περιπολικά οχήματα, όπως ανακοινώθηκε,  θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόκειται άμεσα να διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της Χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο. 


Η επιχειρησιακή ένταξή τους, αναφέρει το Υπουργείο,  θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης.

Παράλληλα, ενισχύεται η παρουσία και η επιτυγχάνεται η καλύτερη αστυνόμευση στον χώρο δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σώματος.

Greek-Nissan-Qashqai-1.6-dCi-4X4-2-700x465



 4Χ4 με GPS και σύστημα επικοινωνίας VHF

Τα περιπολικά οχήματα είναι τύπου και μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4x4, διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, με κυβισμό 1598 cc και  ιπποδύναμη 130 ίππους.
Παράλληλα, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με κινητήριους τροχούς τύπου All Mode 4x4 / 2WD και φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλους και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “NISSAN” Νικ. Ι. Θεοχαράκη ΑΕ.
Θωράκιση με μέσα


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής, δήλωσε τα εξής:


«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανανέωση των μέσων και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. 


Σε αυτή την προσπάθεια μας αξιοποιούμε τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ώστε η χώρα να είναι επαρκώς θωρακισμένη στα θαλάσσια σύνορα της και τις παράκτιες ζώνες της».

Φωτογραφίες από :http://www.autoblog.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: