Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» ΣΤΑ 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ

Sinpdos
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η συνοδός Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό, ήταν ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση των παλιών τουρκικών ονείρων που είχε εκφράσει πρώτος ο Τουργκούτ Οζάλ το 1990, ότι, «την Ελλάδα θα την κατακτήσουμε απλά με την ελεύθερη διέλευση στο ελληνικό έδαφος εκατομμυρίων Τούρκων που θα έχουν ήδη κατακλύσει τις ακτές της Μικράς Ασίας, στο Αιγαίο Πέλαγος».


Προσθέστε και τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών ελεγχόμενων από την Άγκυρα και…βγάλτε συμπέρασμα!

Σήμερα το όνειρο αυτό πραγματοποιείται με την επίσημη βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα καταργήσει κάθε περιορισμό μετακίνησης των Τούρκων στις χώρες της Ένωσης με πρώτη και καλύτερη φυσικά την Ελλάδα!

Ο τουρκικός τύπος πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της συνόδου αυτής που έγινε στις «τρομοκρατούμενες» Βρυξέλες, αφού άνοιξε χωρίς καμία προϋπόθεση την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παρά του ότι δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό, παρά του ότι στην Τουρκία υπάρχει κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι που γραφούν κατά του Ερντογάν, κλείνουν κανάλια γιατί βγάζουν στην φόρα τα «άπλυτα» της τουρκικής κυβέρνησης, Κούρδοι επώνυμοι δολοφονούνται εν ψυχρώ ενώ το κουρδικό συνεχίζει να αιμορραγεί με καθημερινές ένοπλες συγκρούσεις και ενώ για πολλοστή φορά αποδεικνύονται οι σχέσεις της Τουρκίας με τους Τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην ιστορική αυτή σύνοδο για την Τουρκία πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις :

-Θα γίνονται δυο φορές το χρόνο σύνοδοι Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία όπου θα εξετάζονται όλα τα θέματα που θα θέτει η Τουρκία.

-Θα καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους και αυτό υπολογίζεται να αρχίσει από τον Μάρτιο του 2016. Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

-Θα ανοίξουν ξανά όλα τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας που είχαν μπει στο ψυγείο εξ’ αιτίας κυρίως της μη εφαρμογής από την Τουρκία των ευρωπαϊκών δημοκρατικών στάνταρτ.

-Θα δοθεί βοήθεια στην Τουρκία σε πρώτη φάση 3 δις δολάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος του προσφυγικού.
-Θα ξεκινήσει ο οικονομικός διάλογος με την Τουρκία που θα επισημοποιηθεί και θεσμικά στο θέμα του ενεργειακού και της γενικότερης Στρατηγικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Όλα αυτά προδιαγράφουν την θέληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί η Τουρκία κύριος ρυθμιστής των εξελίξεων στην περιοχή μας, ειδικά μετά την κρίση με την Ρωσία.
Η Ελλάδα, αλήθεια που βρίσκεται σε όλα αυτά ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: