Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο συριακός Στρατός «σφραγίζει» τα σύνορα με την Τουρκία – Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα [βίντεο]

12107103_58559
ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ Τ-90 ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Η 4Η Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ


Ο συριακός στρατός μετά την ρωσική εμπλοκή στην χώρα έχει ανακάμψει ταχύτατα και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.


Αν και οι Τούρκοι με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να αποσύρουν την ρωσική υποστήριξη στην περιοχή και έτσι να ενισχυθούν οι ισλαμιστές για να απομακρυνθεί ο Άσαντ και να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση μαριονετών όμως τα αποτελέσματα που έφερε η πτώση του Su-24 ήταν ακριβώς τα αντίθετα.


Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε κι άλλες περιοχές στην Β Λαττάκεια και στο Χαλέπι2
Όχι μόνο ενισχύεται η ρωσική στρατιωτική παρουσία αλλά έχει γίνει και αναπτέρωση ηθικού στον συριακό στρατό καθώς τα εφόδια και η αεροπορική υποστήριξη είναι ικανές για να διαλύσουν τους ισλαμιστές σε κάθε μέτωπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρωτεύουσα Δαμασκός είναι ένα βήμα πριν αναπνεύσει πάλι ελεύθερη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διεξάγονταν από το προάστιο Τζομπάρ το οποίο ουσιαστικά έχει εκκαθαριστεί.

Λαττάκεια
O συριακός στρατός και οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας ανέκτησαν το Σάββατο πολλές στρατηγικής σημασίας περιοχές στα βόρεια τμήματα της επαρχίας της Λαττάκεια.
Οι συριακές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη τους έλεγχο τις περιοχές al-Markashileh και Jab al-Ahmar μετά από μάχες που διήρκησαν αρκετές ημέρες με τους τρομοκράτες στην ζώνη αυτή της Λαττάκεια.

Μονάδες του στρατού,Δυνάμεις της Εθνικής άμυνας και άνδρες της λιβανέζικης αντίστασης Hezbollah κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό ρουκετών και πυραύλων και στολές σαουδαραβικές στις βάσεις των τρομοκρατών κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών αυτών επιχειρήσεων.

Οι συριακές δυνάμεις επανέκτησαν πολλά χωριά και πόλεις κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις τους στην επαρχία της Λαττάκεια της τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός και πιο συγκεκριμένα άνδρες της 103η ταξιαρχίας απώθησαν τρομοκρατικές ομάδες σε άλλη περιοχή στο βορρά της επαρχίας της Λαττάκεια και έθεσαν υπό τον πλήρη τους έλεγχο τα υψώματα al-Rahmalia και al-Khidr.

Οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο βορρά της Λαττάκεια διεξάγονται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα με μεγάλη επιτυχία τις τελευταίες ημέρες και οι οργανώσεις υποχώρησαν από πολλές από τις θέσεις τους ενώ στόχος έιναι το ύψωμα 803 που καταλήφθηκε και πλέον όλο το μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων βρίσκεται στην εμβέλεια του συριακού πυροβολικού.

Οι συριακές δυνάμεις και τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκεια και ανέκτησαν τα χωριά Tal Sifah και Tal al-Malouha αφού σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς τρομοκράτες.

Xαλέπι
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε κι άλλες περιοχές στην Β Λαττάκεια και στο Χαλέπι10
Στην επαρχία Χαλεπίου ο στρατός απελευθέρωσε και το χωριό Aqulah μετά από μάχες με την (ISIS) στα Νότια της αεροπορικής βάσης του Kuweires.Ο συριακός στρατός κατέλαβε έδαφος από την ISIS ανατολικά του Χαλεπίου συμπεριλαμβανομένων αρκετών χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών την Raqqa, μετέδωσε το Σάββατο η συριακή τηλεόραση.

Η συριακή τηλεόραση μεταδίδει ότι ο στρατός ανέκτησε 2 χωριά τα Kaskis και Akula και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις,κατέστρεψε τούνελ και οχυρώσεις των τζιχαντιστών ενώ αποναρκοθέτησε εκτάσεις.

Μεγάλη ορμή στις επιοθετικές ενέργειες του συριακού στρούτκα ιπιο συγκεκριμένα της 4ης μηχανοκίνητης μεραρχίας είναι η παράδοση στα χέρια της μονάδας των αρμάτων μάχης Τ-90.

Νταράα 
Το βλέμμα στην Νταράα έχει στρέψει ο συριακός στρατός καθώς πλέον στόχος είναι να σφραγίσουν τα σύνορα και στο νότιο μέτωπο ώστε να χαθεί κάθε δυνατότητα ανεφοδιασμού των ισλαμιστών στη χώρα.

Έτσι μετά τις επιθέσεις σε προάστια της πόλης που πέρασαν στα χέρια του συριακού στρατού η προσοχή στρέφεται στα χωριά Nahita and al-Hrak που είναι οι πόλεις που ουσιαστικά ελέγχουν τα σύνορα με την Ιορδανία.















Δεν υπάρχουν σχόλια: