Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ
Μια Συμφωνία ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Ταγίπ Ερντογάν – Την οποία Προσμένει με Αγωνία και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας – θα Σημάνει Το τέλος της Ευρώπης


Μια δύσκολη ερώτηση που προκύπτει για τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πριν τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν: «Πρέπει η Ευρώπη να ασχοληθεί με μια χώρα η οποία αγοράζει πετρέλαιο από τους τρομοκράτες; Οι πολιτικοί που έχουν αρχές θα έπρεπε να έχουν ήδη ακύρωσε τη συνάντηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή με τον Τούρκο Πρόεδρο για να συζητήσουν για τη συμφωνία δισεκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε η Άγκυρα για να βοηθήσει στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Η «αβοήθητη» Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μια γρήγορη απόφαση για την κρίση και θεωρεί τον Ερντογάν ως έναν σωτήρα, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση, τονίζει η Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Και συμπληρώνει πως: «Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν την Τουρκία με τους μαχητές του ισλαμικού κράτους, και γι’ αυτό η συνάντηση της Κυριακής θα πρέπει να ακυρωθεί».

Παρ ‘όλα αυτά, πρόσφατα, η Μέρκελ είχε δείξει την εύνοιά της προς την Άγκυρα. Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι η συμφωνία είναι πολύ ωφέλιμη για τον Ερντογάν, αφού εκτός από τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων, θα λάβει ένα μπόνους – και η Μέρκελ θα κάνει τα στραβά μάτια σε όλα τα δυσάρεστα θέματα που έχουν προκύψει…

Έτσι, ο Ερντογάν δεν θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό τζετ πάνω από τη Συρία, ή την αύξηση της παγκόσμιας στρατιωτικής έντασης. Δεν θα πρέπει επίσης να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τους δεσμούς της οικογένειάς του με τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών και των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την πλαισίωση της Άγκυρας με το ISIL.

Τέλος, η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να εγγυηθεί στις Βρυξέλλες ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα της δοθούν θα δαπανηθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης των διακινούμενων.

Η Μέρκελ δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι η συμφωνία με τον Ερντογάν, παρ ‘όλες τις πράξεις του με τους τρομοκράτες, δεν θα μετατρέψει τους ευρωπαίους φορολογούμενους σε χορηγούς της τρομοκρατίας.

Εάν η συμφωνία προχωρήσει θα αποτελέσει απειλή για τη ζωή των Ευρωπαίων Κατοίκων και γι’ αυτό η Μέρκελ θα πρέπει να προσπαθήσει να την ακυρώσει», καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: