Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο κύβος ερρίφθη: Προς ελληνοτουρκικό πολεμικό επεισόδιο – Πότε το προσδιορίζουν οι Τούρκοι – Κλίμα νίκης μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ με κατηγορίες κατά Ελλάδας – Νέο βίντεο από Ίμια

akar4-587x330
των Β.Καπούλα και Α.Μουντζουρούλια

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς τουρκικές πηγές εμφανίζονται σίγουρες για πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στις δυο χώρες μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


 Και αυτό γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα στην Τουρκία.

tskdan_kardak_aciklamasi_bu_kareleri_paylastilar_1485698432_2566

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του, του δίνουν μόλις 53% αλλά το ποσοστό θεωρείται «μικρό» και ότι δεν έχει ευρεία αποδοχή ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο τέλος θα επικρατήσει και δεν θα υπάρξει ανατροπή.

tskdan_kardak_aciklamasi_bu_kareleri_paylastilar_1485698406_1564

Ταυτόχρονα, για να επιτύχει την πλειοψηφία που χρειάζεται στο κοινοβούλιο ώστε να προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, το AKP χρειάζεται την υποστήριξη του εθνικιστικού MHP με ότι αυτό συνεπάγεται.

tskdan_kardak_aciklamasi_bu_kareleri_paylastilar_1485698399_8663

Συνεπώς, το pentapostagma.gr δικαιώνεται πλήρως όσα έγραφε χτες στο άρθρο ****Προς ελληνοτουρκικό επεισόδιο και ανάκληση πρέσβεων: Ένταλμα σύλληψης για τους 8 πραξικοπηματίες εξέδωσε η Άγκυρα – Ετοιμάζουν καταδρομική επιχείρηση εντός ελληνικού εδάφους .

tskdan_kardak_aciklamasi_bu_kareleri_paylastilar_1485698367_8252

Το σκηνικό επικοινωνιακά έχει στηθεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ πλήρως ελεγχόμενα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν μετέφεραν αμέσως το οπτικοακουστικό υλικό και η τουρκική κοινή γνώμη προετοιμάζεται… 

imia-1

Νέα βίντεο από την τουρκική πρόκληση στα Ίμια έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να αυξήσουν την ένταση στην Τουρκία.


Ένα από αυτά, το οποίο δημοσιεύει η Cumhuriyet δείχνει όλη την προετοιμασία πριν και μετά την επιχείρηση των Τούρκων στα Ίμια.

c3vgw0axaae0myj
Επίσης, σε ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύουν oι Τούρκοι φαίνεται η «βόλτα» της τουρκικής πυραυλακάτου στις βραχονησίδες των Ιμίων.


Ο «ποιοτικός δείκτης» που προβληματίζει είναι η παρουσία του Τούρκου ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

c3vgsdaweaawsza

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν τις προσπάθειες τους για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας εναντίον των Εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων” τόνισε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.




«Κλίμα νίκης» μεταφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ!

Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα.


 Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα.


c3vgogbw8agii-l
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο.


Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίμπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.


c3vgmhpwmaaelt2

Για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια (σ.σ. «Καρντάκ», όπως τα αποκαλούν οι Τούρκοι) κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι τα τουρκικά πλοία δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.


c3vgg6ywmaabqfa

Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.





Ταυτόχρονα το κλίμα συντηρείται στην Τουρκία. Για υπόθαλψη τρομοκρατών κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα, αυξάνοντας την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.


Τουρκικά ΜΜΕ που ανήκουν στο κόμμα του Ρ. Τ. Ερντογάν ΑΚΡ, ισχυρίζονται πως η χώρα μας υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες, ενώ τονίζουν σε έντονο βαθμό, ότι η Ελλάδα έκανε λάθος που δεν επέστρεψε στην Τουρκία, τους οπαδούς του Gulen, όπως τους αποκαλούν, τους 8 στρατιώτες που εμπλέκονται στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.


c3vgfptwaaa-grc

Οι Τούρκοι το ζήτημα το πάνε στα άκρα και αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει αρνηθεί την έκδοση 50 »τρομοκρατών» στην Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια.

Ας δούμε τι αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας:

Εκτός από τους 8 πραξικοπηματίες, η Ελλάδα αρνείται την έκδοση τρομοκρατών που έχουν διενεργήσει ένοπλες επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτικών κομμάτων.

c3vgf-kxuaab52a

Η Ελλάδα έχει απορρίψει την έκδοση 6 μελών της οργάνωσης DEV-SOL, 24 μελών του DHKP-C, 1 μέλος της MLKP, 1 μέλος της THKP-C, ένα μέλος του PKK 5 μέλη του TKP-ML και άλλα 3 μέλη από διάφορες οργανώσεις.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα μας είναι ένα από τα αγαπημένα καταφύγια των οργανώσεων DHKP-C και του ΡΚΚ.


Μάλιστα η εφημερίδα κάνει και μία αναδρομή στο παρελθόν, όπου το 1980 μέλη οργανώσεων βρέθηκαν στο Λαύριο σε καταυλισμούς προσφύγων.


Παρά το κλείσιμο του καταυλισμού, το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι τα μέλη του DHKP-C εξακολουθούν να προτιμούν την χώρα μας για να αποφύγουν τις συλλήψεις του τουρκικού κράτους.

c3veyv5wqaavy6o

Ποια είναι η DHKP-C

Το 1970 ιδρύεται στην Τουρκία η DEVSOL (Επαναστατική Αριστερά), μαοϊκού στίγματος και προδιαγραφών, με προσανατολισμό τις ένοπλες επιθέσεις κατά κρατικών στόχων.

Πολλές διασπάσεις μετά τα πραξικοπήματα των Στρατηγών του 1971 και 1980 οδήγησαν στη δημιουργία παρακλαδιών της οργάνωσης αυτής. 

Με την επωνυμία DHKP-C εμφανίζεται από το 1994.


c3vet3rxuaeyqxq

Ο κορμός της οργάνωσης, ωστόσο, συνεργάζεται με το κουρδικό ΡΚΚ από το 1990.

Ο αρχηγός λοιπόν της νέας οργάνωσης είναι ο Ντουρσούν Καρατάς.

Την έκδοσή του στην Τουρκία ζητάει επίσημα η Άγκυρα με διάβημα προς την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2002 ισχυριζόμενη ότι ο Καρατάς εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Προφανώς από τους Αμερικανούς.

Το αίτημα δεν υλοποιείται.

c3ve4fqxuaaizkv

Λίγα χρόνια πριν, ο Καρατάς είχε συλληφθεί στη Γαλλία. Παρά το βαρύ κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας αφήνει ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους τον Καρατάς, ο οποίος με ασφάλεια εγκαταλείπει τη Γαλλία.

ΤΟ DHKP-C πρόσφατα έκανε επίθεση σε γραφεία του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη με αντιαρματικά όπλα, με τα δύο μέλη της οργάνωσης να διαφεύγουν προς την περιοχή Tekirdağ και σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας στόχος τους ήταν να διαφύγουν στην Ελλάδα, όπως λέει το δημοσίευμα.


Το δημοσίευμα εν συνεχεία αναφέρει και τα ονόματα των μελών της DHKP-C, που η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδόσει.

Εδώ είναι μερικά από τα άλλα DHKP-C τρομοκράτες των οποίων οι αιτήσεις έκδοσης που στερήθηκαν από την Ελλάδα:

Mehmet Yayla & Hasan Biber, Şanlı, İsmail Akkol, Fehriye Erdal, Kadir Kaya, Hüseyin Fevzi Tekin, Nevzat Kalaycı, Hasan Koşar.
c3ve_bwxuaaapgr
Το εν λόγω δημοσίευμα είναι άκρως προβοκατόρικο και έχει σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσει νέο κλίμα έντασης, καθώς οι Τούρκοι θέλουν να βρουν πάτημα να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Σίγουρα η στιγμή δεν είναι τυχαία.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα καλά στημένο παιχνίδι προκειμένου να κατηγορηθεί η χώρα μας ότι εκπαιδεύει τρομοκράτες.
Με λίγα λόγια, η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας στοχεύει να εμπλέξει Ελλάδα, σε ένα σενάριο εξωτερικής παρέμβασης διά της επιρροής του ξένου παράγοντα σε τουρκικές ένοπλες ομάδες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: