Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του κρατικού TRT Hamza Günerigök συνελήφθη σήμερα στην Αδριανούπολη από περίπολο της 54 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα

hamza-gunerigok-590x330
O παρουσιαστής των ειδήσεων του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRT Hamza Günerigök συνελήφθη σήμερα στην Ανδριανούπολη, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει προς Ελλάδα.


Ο παρουσιαστής κατηγορείται από το τουρκικό κράτος για στενές διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιαστής πιάστηκε από περίπολο της 54ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Πάνω του βρέθηκαν 5.200 δολάρια, ενώ κατευθείαν παραπέμφθηκε στο δικαστήριο.

Μην ξεχνάμε πως σήμερα ξεκίνησε στη Σμύρνη η δίκη 270 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου στην Τουρκία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται υποκινητής και δικάζεται ερήμην, αφού παραμένει στις ΗΠΑ.

Αυτή η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση άρχισε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διευκρινίζοντας ότι έχουν αναπτυχθεί ελαφρά τεθωρακισμένα της Χωροφυλακής καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι 270 κατηγορούμενοι, οι 152 από τους οποίους είναι προφυλακισμένοι, δικάζονται για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «απόπειρα ανατροπής του Κοινοβουλίου ή παρεμπόδισής του να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Οι περισσότεροι είναι στρατιωτικοί και μεταξύ τους περιλαμβάνονται πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όπως ο πρώην στρατηγός Μεμντούχ Χακμπιλέν, διοικητής της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου, μετέδωσε το Anadolu.

Βάσει της νομοθεσίας, μπορεί να επιβληθούν δύο ποινές ισοβίων στον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: