Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες από την τουρκική επιχείρηση στα Ιμια σήμερα - Ποια είναι η ειδική μονάδα SAT που συμμετείχε (βίντεο)

turkstamp
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

του Γιάννη ΠετρίδηΦωτογραφίες από την επιχείρηση κύκλωσης των Ιμίων από την τουρκική Μοίρα των σκαφών ειδικών επιχειρήσεων και της ΤΠΚ στη οποία επέβαινε ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar, δημοσιοποίησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. 


Στις φωτογραφίες διακρίνονεται ένας Τούρκος διοικητής των SAT να δείχνει τα Ιμια στον Hulusi Akar, ενώ τουρκικά σκάφη ειδικών δυνάμεων κλεισού τύπου (και όχι φουσκωτά όπως είχε διαρρεύσει από το ΓΕΝ) με τηλεχειριζόμενο πυροβόλο επί πυργίσμου STAMP, πλαισιώνουν την πυραυλάκατο στον οποία επιβαίνει ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.


Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που η Τουρκία τολμά να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Μονο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος είχε ρίξει στην θαλάσσια περιοχή που εείχε πέσει το ελικόπτερο ΠΝ21 με τους τρεις άνδρες του ΠΝ, στεφάνι.

Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται αλλού: Στην επιχείρηση συμμετείχε η ομάδα που κατέλαβε την δυτική ΙΜια το 1996, η SAT! Τα σκάφη με τους άνδρες που πλαισίωναν την ΤΠΚ ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα, όπως αναφέρει το ελληνικό ΓΕΝ, το σκάφος του οποίου προσέγγισε την περιοχή και έστειλε μήνυμα στα τουρκικά σκάγ να απομακρυνθούν γιατί βρίσκονταν εντόςτων ελληνικών ΕΧΥ (Εθνικών Χωρικών Υδάτων) κάτι για το οποίο παντελώς αδιαφόρησαν φυσικά τα τουρκικά πλοία.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν 12 άνδρες των SAT. Η SAT δεν έχει σχέση με την SAS και είναι περισσότερο επιθετικού χαρακτήρα μονάδα, αλλά ασκούνται και επιχειρούν μαζί.
Ανήκει και αυτή στις Μονάδες του Ναυτικού και βρίσκεται στην ίδια Ναυτική Βάση με την SAS.

H SAS έχει εκπαιδευτεί από τα βατράχια του Αμερικανικού Ναυτικού τους γνωστούς και ως U.S. Navy Seals, οι εκπαιδεύσεις μαζί τους είναι συχνές και έχει δοθεί και τεχνογνωσία στην Τουρκική SAT.
Στις 20 Ιουλίου του 1974 μαζί με την SAS, η SAΤ επιχείρησε στο Πέντε μίλι στην Κερύνεια, στις αποβατικές ενέργειες του Τουρκικού Στρατού κατά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι η επίλεκτη μονάδα που πάτησε στα ΙΜΙΑ... με το αποτέλεσμα να το γνωρίζουμε όλοι.. 3 νεκροί και στο τέλος no troops, no flag και ένα ωραιότατο ευχαριστούμε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής. 
Έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις ομηρίας σε καράβια στον Βόσπορο, έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις για εντοπισμό Ναρκωτικών σε πλοία, μεγάλη επιτυχία η κατάσχεση 11 τόνων Ηρωίνης.., το 2011 έλαβε μέρος σε επιχείρηση πάλι σε πλωτό μέσο με Κούρδο μαχητή να απειλεί να ανατιναχτεί, θέτοντας σε κίνδυνο 24 Τούρκους που είχε ως ομήρους.

Οταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, η SAT πήρε τον έλεγχο της επιχείρησης και λίγες ώρες αργότερα έθεσε τέρμα στην ομηρεία σκοτώνοντας τον Κούρδο μαχητή και σώζοντας τους 24 ομήρους.
-Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ομάδας είναι οι ακόλουθες:


-Αερομεταφερόμενη μονάδα
-Σαμποτάζ σε εχθρικές εγκαταστάσεις ή δομές του εχθρού, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, υδροηλεκτρικά φράγματα και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που θα επιφέρουν σύγχυση στον πληθυσμό.
-Διάσωση πιλότων που έχουν καταρριφθεί σε εχθρική ζώνη
-Άμεση δράση κατά το πρώτο κύμα επιθέσεων
-Επιχειρήσεις επιτήρησης εχθρικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή τους.
-Αντιτρομοκρατία
-Εκπαίδευση σε μάχη σώμα με σώμα(Close Quarter Combat)
-Καταστάσεις ομηρίας
Η SAT έχει εμπλακεί και αυτή σε Βοσνία και Κόσοβο, αλλά είχε παρουσία και στην Αλβανία, όπου έχει κρατήσει στενούς δεσμούς με τις εκεί ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας και κατά καιρούς έχουν διεξάγει μαζί ασκήσεις!
Από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους η SAT είχε ως αποστολή την διασφάλιση της άμυνας στο Δυρράχειο αλλά και στο αεροδρόμιο, αποστολή που την ολοκλήρωσε με επιτυχία.
Η SAT έχει λάβει μέρος και στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 στην Καμπούλ.
Ο οπλισμός της SAT
Handguns
SIG P226
Submachine Guns
H&K MP5A3
SigSauer MPXSD
Assault Rifles
Colt M4A1
MPT-76
Machine Guns
FN Minimi
M60 machine gun
Sniper Rifles
SIG Sauer SSG 3000
Barrett M82A1
Barrett M95
MKEK JNG-90
Rockets & Explosives
RPG7
M72 LAW
M203
M79
















Δεν υπάρχουν σχόλια: