Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Το συγκλονιστικό μήνυμα του φυλακισμένου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί για τη 19η Μαΐου.YANNİS’TEN 19 MAYIS MESAJI

Θ. Μαλκίδης 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του φυλακισμένου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί για τη 19η Μαΐου.




Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των θεσμών στην Ελλάδα και τους <<καθηγητές, επιστήμονες και λοιπούς συγγενείς>>, οι οποίοι στα μηνύματά τους για την 19η Μαΐου, δεν ανέφεραν ούτε μία φορά τη λέξη Γενοκτονία, ούτε τον θύτη Τουρκία, ο φυλακισμένος συναγωνιστής μας Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα. Για την 19η Μαΐου, για την Αλήθεια, για την Νίκη. 


Το μήνυμα του Γιάννη Βασίλη για ανάγνωση και παραδειγματισμό, σε μετάφραση Θ. Μαλκίδη έχει ως εξής:

<<Μπήκαμε στην Εβδομάδα της "καταστροφής" για εμάς. Αλλά βλέπω ότι η  μεγάλη καταστροφή για εμάς συνεχίζεται. Αντί να ακούσουμε τις θλίψεις μας, εξακολουθούμε να έχουμε πληγές σ΄αυτά τα  εκατό χρόνια. 

Όπως ήδη γνωρίζετε, είμαι φυλακισμένος  για ένα χρόνο  και τρεις μήνες  για «προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ» λόγω των αναφορών μου στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης και στα μαζικής ενημέρωσης, για όλα αυτά που  οι άνθρωποι μας έχουν βιώσει στο παρελθόν στη Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα που είμαι φυλακισμένος εξακολουθώ να είμαι εκτεθειμένος όσον αφορά τα δικαιώματά μου , το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. 

Σήμερα, μια ομάδα ανθρώπων στην Ευρώπη δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με ένα θρησκευτικό ζήτημα. Ωστόσο στην Τουρκία  μία από τις σημαντικές διαλέκτους δολοφονείται και βεβαίως οι υπεύθυνοι  συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην έχει  συμβεί τίποτα. 

Έχουμε χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες παιδιά που απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους εκείνη την εποχή. 

Γιατί αυτό το έγκλημα δεν αναγνωρίζεται; 

Γιατί όταν αρχίζουμε να ρωτάμε για τα θύματα εκείνων που ζούσαν πριν από εκατό χρόνια,  μας φυλακίζουν;

 Γιατί δεν είναι ο νόμος αυτής της χώρας ίσος με όλους; 

Ζούμε σε αυτή τη χώρα για εκατό χρόνια θυματοποίησης. Το έχουμε δει στη χώρα και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κάτι να αλλάξει, αφού όλο και περισσότερα από τα τραύματά μας αιμορραγούν  και ο πόνος μας επαναλαμβάνεται καθημερινά.

Ναι, είμαστε σε μια Μεγάλη Εβδομάδα πένθους για εμάς και αυτήν την εβδομάδα σας προσφέρω τις ευχαριστίες μου στους φίλους μου που μοιράζονται τα χαιρετισμούς μας αντί να πανηγυρίζουν. 

Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να λέμε ότι είμαστε εδώ μέχρι εκείνη την ημέρα......

Γιάννης Βασίλη; Γιαϊλαλί>>







YANNİS’TEN 19 MAYIS MESAJI


Sevgili Tamer merhaba,


Biliyorsun bizim için ” Katastrofi ” (büyük felaket) haftasına girdik. Ama görüyorum ki bizler için yüz yıllık büyük felaket hala devam ediyor. Acılarımız dinmek yerine , yüz yıllık yüzleşme yerine hala yaralarımıza tuz basılmaya devam ediliyor. Daha önce de bildiğin gibi Karadeniz’de halkımızın geçmişte yaşadıklarına ilişkin yaptığım sosyal medya paylaşımı yüzünden ” Mustafa Kemal’e hakaret ” iddiası ile 1 yıl 3 ay ceza verilmek suretiyle cezalandırıldım.

Şimdi ise bizler için büyük yas haftasında aynı paylaşımım nedeniyle TCK 301’den yargılanacağım. Hani yaraya tuz basmak denir ya, işte bugün yaşadığımız o. Bizler hak, hukuk, adalet konusunda çifte standartlara maruz kalmaya devam ediyoruz.  Bugün de Avrupa’da bir grup insan dini bir konuda bildiri yayınladı diye bu ülkenin en yetkili ağızları önce, bu bildiriyi o ülkenin devletine mal edip daha sonra da o ülke ve batı ile ilgili en sert açıklamaları yaptılar, ne katliamcılıkları kaldı ne de soykırımcılıkları. Ardından da hiç bir şey olmamış gibi yaşamlarına devam ettiler. Tabii kimse de ne yapıyorsunuz, neden genelliyorsunuz dahi demedi. On değil, yüz değil, bin değil, yüzbinlerce insanımızı yüz yıl önce kaybettik , binlerce çocuk yine o günlerde ailelerinden koparılarak başka ailelere verildi ki benim dedem de o çocuklardan biriydi.

Peki bu durum böyleyken , yüz yıl önce yaşananların mağduru olan bizler sorular sormaya başladığımızda geçmişe dair fedai mücadele de beraberinde gelmeye başlıyor. Geçmişe ilişkin sorular sorabilmek için güçlü olmamız ya da iktidara yakın mı olmamız gerekiyor? Neden bu ülkenin yasaları herkese karşı eşit değil? Bizler bu ülkenin yüz yıllık mağdurluğunu yaşayanlarız. Eşit davranılmayı geçtik, bu ülkenin güçlülerine gösterilen anlayışın binde birini bize gösterseler belki bir şeylerin değişme ihtimalinin olduğunu düşünürdük. Lakin öyle bir şey olmadığı gibi her gün daha fazla yaralarımız kanatılıyor, acılarımız her gün tekrar tekrar yineleniyor.

Evet bizler için büyük yas haftasındayız bu haftada bayram etmek yerine acılarımızı paylaşan dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çifte standart yerine, geçmişimizle ilgili sorular sorduğumuzda cezai müdahale ile karşılaşmayacağımız günlerin gelmesi dileği ile. O günlere kadar da ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödeyeceğiz ve ne olursa olsun o güne kadar da biz buradayız demeye devam edeceğiz.

Yannis Vasilis Yaylalı


http://malkidis.blogspot.gr/2018/05/19-yannisten-19-mayis-mesaji.html

thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: