Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο «Ορθόδοξος άξονας» σε άσκηση ετοιμότητας – «Salamis Storm»

Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Σερβία: «Ο εχθρός είναι κοινός»


Kοινή στρατιωτική άσκηση της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας διεξάγεται  από σήμερα 31 Μαΐου έως 09 Ιουνίου 2018 με την  ΤΑΜΣ με  ονομασία «Salamis Storm» στο κέντρο εκπαιδεύσεως στην Νέα Πέραμο .

 
Η στρατιωτική άσκηση μονάδων των ειδικών δυνάμεων  4 βαλκανικών χωρών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έχει ως αποστολή την δυσλειτουργική συνεργασία και τον συντονισμό των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων όλων συμμετεχόντων.


Στην κοινή στρατιωτική άσκηση της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, έχουν επίσης προσκληθεί παρατηρητές από την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Εσθονία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Πολωνία, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


Η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, κατά την 3η Σύνοδο Κορυφής των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών στο Βουκουρέστι στις 24 Απριλίου για κοινή στρατιωτική άσκηση μονάδων ειδικών δυνάμεων  είναι  πλέον γεγονός και αυτό δεν αλλάζει .


Η συνεργασία όμως τεσσάρων ορθόδοξων  χωρών , για όσους κατανοούν …δεν είναι καθόλου τυχαία και βασίζεται σε αμυντικά σύμφωνα τα οποία έχουν υπογραφεί , ενώ η υλοποίηση των ασκήσεων δεν γίνεται σε καμία περίπτωση … « για τα μάτια του κόσμου».

 
Πίσω από αυτές του είδους τις ασκήσεις υπάρχουν σενάρια που αφορούν ανάφλεξη της περιοχής των Βαλκανίων και «υπακούν» σε απόλυτα  υπαρκτούς κινδύνους ,  όπως την ισλαμική τρομοκρατία , τον αλβανικό εθνικισμό και εδώ και δύο χρόνια ….την επιστροφή των νέο-οθωμανών στα «παλιά τους λημέρια» με αφορμή την παρουσία μουσουλμανικών πληθυσμών.


Το τρομερό σενάριο που υπάρχει από «πίσω» από μια τέτοιου τύπου άσκηση αφορά πιθανόν και αυτό … της «εξέγερσης» μουσουλμανικών πληθυσμών σε νότιο Βουλγαρία και Δυτική Θράκη,  …ενδεχομένως …λέμε και κάτω από προϋποθέσεις, και την …πιθανή πάντα ..επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων επ’ ωφελεία μέρους των πληθυσμών αυτών.


Αυτά τα σενάρια είναι στα χαρτιά , τόσο στην Βουλγαρία όσο και αλλού, αλλά  ειδικά τώρα που Ερντογάν βλέπει συνεχώς  « σύνορα καρδιάς» μέχρι την Θες/νικη και την Βουλγαρία , τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα λόγω της πιθανότητας αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.



Τότε όλα αυτά « θα βγουν από τα συρτάρια» και θα είναι έτοιμα λόγω  της αδήριτης ανάγκης των Τούρκων να « μεγαλώσουν» τα σύνορα της χώρα  τους προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Τότε ο κίνδυνος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος διότι ενέχει πάντα και ο αλβανικός εθνικισμός που μπορεί αν βάλει «μπουρλότο» στην Χερσόνησο αυτή.


Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν σκοπό και αποστολή. Σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο *** («Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης), «καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.


Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ», είχε τονίσει ο ίδιος .



Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουρκική προπαγάνδα  οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. 

Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και  πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που όλα ελέγχονται από τους Τούρκους,  και τον μουφτή που είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες). 

Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξέφ, λέγοντας ότι οι ιμάμηδες κηρύττουν αυτά που κηρύττουν χωρίς να τους ελέγχει κανένας.


«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση και από ποιους έχουν λάβει », δήλωσε οργισμένος ο ίδιος.


Ο Αλέξιεφ πρόσθεσε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του», θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της.


Πρόκειται για την τρίτη «προειδοποίηση» που μας έρχεται από την Βουλγαρία.


Την πρώτη την είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran  Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.


Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή .


Εμείς αναμένουμε σήμερα και προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή από Τούρκο πολιτικό ενώ σε όλες τις άλλες χώρες οι Τούρκοι δέχθηκαν απαγόρευση .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



*** («Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης),

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: