Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σεβασμός και τιμή σε αυτούς τους Έλληνες! Όταν η κόρη του ήρωα του Β” Παγκοσμίου Πολέμου Γεωργίου Κοντσαλάκη φίλησε την γαλανόλευκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Συγκλονίζει η μεγάλη κόρη του ήρωα Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη, εις μνήμην του οποίου σήμερα ο Στρατός μετονόμασε το επιτηριτικό φυλάκιο στις Πλαγιές του Έβρου από Ε/Φ Πλαγιών σε επιτηρητικό φυλάκιο Πλαγιών – Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη (Ε/Φ Πλαγιών -Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη). 


Η γυναίκα κατά την διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας έσκυψε και φίλησε την Γαλανόλευκη και η φωτογραφία της κάνει το γύρο του διαδικτύου.


Είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης. Μια στιγμή υπερηφάνειας που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.
Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι η μεγάλη κόρη του ήρωα Γεωργίου Κοντσαλάκη με τη μεγάλη καρδιά που έχασε τη ζωή του υπερ Πίστεως και Πατρίδας κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο instragram από τον ΑΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφία δύο πολύ δυνατές λέξεις: » Σεβασμός και Τιμή»
Ποιος ήταν ο Γεώργιος Κοντσαλάκης
Ο στρατιώτης Γεώργιος Κοντσαλάκης έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 26 Απριλίου 1941, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ήρωας αυτός πέθανε στην προσπάθειά του να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή της Ξάνθης.

Στην τελετή μετονομασίας του φυλακίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρέστησαν ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εκπρόσωπος τοπικών Αρχών και συγγενείς του ήρωα στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: