Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως ειδικά η Αττική θα φλερτάρει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όμως στη Θεσσαλονίκη η δυσφορία και η υγρασία θα είναι πιο έντονη.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ- ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασία κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα όμως το θετικό στην όλη επικείμενη θερμή εισβολή είναι ότι η έντονη ζέστη δεν θα συνδυαστεί με αυξημένη υγρασία και δυσφορία, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές!


Μια από αυτές θα είναι και η Αττική η οποία θα φλερτάρει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μεν αλλά η υγρασία και η δυσφορία δεν φαίνεται να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα (δείτε το μετεωδιάγραμμα)


Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία μπορεί να μην αγγίξει τα επίπεδα της Αττικής αλλά η δυσφορία/υγρασία στην πόλη θα είναι κατά διαστήματα έντονη (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)..


Όπως θα δείτε στα μετεωδιαγράμματα, η θερμοκρασία από την Τρίτη και κυρίως από την Τετάρτη θα σημειώσει μεν πτώση αλλά τα επίπεδα δυσφορίας/υγρασίας και στις δύο πόλεις και όχι μόνο θα πάρουν την ανιούσα..


Κάτι σαν "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δηλαδή..
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου


ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ