Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

«Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πεντέλη»

«Οι άρμόδιες υπηρεσίες το​υ​ Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως (κλιμάκια τής ΕΥΠ) πού έσπευσαν στο σημείο ενάρξεως της πυρκαϊ​ά​ς στο Νταού Πεντέλης αλλά και στις γύρω περιοχές προς αυτοψία, εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού πού υποδηλώνουν πώς την πυρκαϊά την έβαλε ανθρώπινο χέρι και όχι ή …κλιματική αλλαγή» αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».


Όπως αναφέρει η «ΕΣΤΙΑ», «το σημείο μάλιστα όπου φέρεται ​ό​τι ευρέθη ό μηχανισμός είχε ως «θέα» την Ραφήνα και τον Μαραθώνα πού φαίνεται ότι σημάδευαν οι δράστες».


«Αν και το θέμα είναι λεπτό και δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία μας από δεύτερη πηγή», συνεχίζει η «ΕΣΤΙΑ», το επαναλαμβάνουμε -έχουμε ζωηρές αμφιβολίες αν θά τό πράξει ή Κυβέρνησις στην παρούσα φάση- εν τούτοις αναλαμβάνουμε το ρίσκο τής δημοσιοποιήσεως.
 
»Ή προκαταρκτική εξέτασις πού παρήγγειλε ή εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα αιτία τής πυρκα​ϊά​ς -ή μόνη δημοσία λειτουργός πού έστρεψε αμέσως το ενδιαφέρον της προς τα εκεί- θα αναγκάσει ούτως ή άλλως τις αρχές να προσκομίσουν τυχόν ευρήματά τους για την έπιβοήθηση της δικαστικής ερεύνης, μεταξύ αυτών και τα υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού πού φέρονται ότι ευρέθησαν στο βουνό».

«Το ποιος ενδεχομένως κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση ενός τέτοιου μηχανισμού είναι όμως άγνωστο», τονίζει η «ΕΣΤΙΑ» και συνεχίζει:
«Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτού το​υ​ είδους οι μηχανισμοί δεν συνοδεύονται από αυτόγραφα των δραστών. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να ψάξουμε. Δολοφόνησε ανθρώπους!!!».

Η «ΕΣΤΙΑ» αναρωτιέται επίσης «γιατί εκλήθη ο Διοικητής τής ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης στην ευρεία σύσκεψη πού έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου εάν δεν υπήρχε θέμα εθνικής ασφαλείας παρά μόνον κλιματικής αλλαγής;

»​Έ​χουν βάση οι πληροφορίες πώς η ΕΥΠ είχε πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών χωρίς να ξέρει όμως που;
»Γιατί οι εστίες τής φωτιάς δεν ήταν δέκατέσσερεις αλλά σαρανταπέντε, όπως «είδαν» τά αμερικανικά «drones»;», γράφει η «ΕΣΤΙΑ».


iellada.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: