Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

«Ξεγυμνώθηκαν» οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Λίγο πριν την καταστροφή: «Είμαστε σε ετοιμότητα»

Οργή! – Κυβερνητικός εν μέσω τραγωδίας πίνει μπύρες

Προ των ευθυνών τους πλέον Τσίπρας και Καμμένος. 

Τα εγκληματικά λάθη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφεραν αυτή την ανείπωτη καταστροφή, με τον Ελληνισμό να πενθεί μέχρι στιγμής 77 αθώα θύματα.
 
Κανείς δεν τους προειδοποίησε για τον επερχόμενο κίνδυνο, κανείς δεν συντόνισε την έξοδό τους από τη ζώνη της φωτιάς, κανείς δεν συντόνισε τους εθελοντές ιδιώτες ώστε να τους κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης.

Ευτυχώς δηλαδή που ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα θυμήθηκε τους τραγικούς νεκρούς, που τους είχε ξεχάσει το βράδυ της αναίτιας δημόσιας σύσκεψης, όταν τον ενδιέφερε να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του μιλώντας για ασύμμετρες απειλές.  

Τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία στην Αττική δήλωναν πλήρη ετοιμότητα!

Τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, έδινε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στις 19 Ιουλίου, ο κ. Καπάκης διαβεβαίωνε ότι υπάρχει σχέδιο και ότι ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα!
 
 
Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν οι φλόγες καταπιούν περιοχές ολόκληρες στην Ανατολική Αττική. Λίγα 24ωρα πριν η ζωή σταματήσει για πάντα στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά. Λίγα 24ωρα πριν αποδειχθεί η γύμνια και η ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού.

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: Δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι

Tην απουσία οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης περιοχών, την έλλειψη συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών και τις ελλείψεις των δυνάμεων πυρόσβεσης έφεραν στο φως oι φονικές πυρκαγιές σε Μάτι, Ραφήνα και Κινέτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι.
 
Όπως είπε, τόσο πυροσβέστες όσο και αστυνομικοί έλεγαν στους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, χωρίς όμως να δοθεί μία καθοδήγηση για το πώς θα φύγουν και χωρίς να δοθεί κεντρική εντολή.
«Είναι εμφανές ότι έγιναν λάθη», είπε ο κ Μπουρνούς.

Πρόσθεσε ότι η φωτιά κινήθηκε τόσο γρήγορα, που η πυροσβεστική δεν πρόλαβε καν να μπει στο Μάτι, μέσα στον οικισμό.

«Δεν είχαν καθόλου στο μυαλό τους ότι θα γύριζε η φωτιά του ανέμου και όταν γύρισε η φόρα μέσα σε 20 λεπτά κατέκαψε τα πάντα. Υπολόγισαν λάθος», είπε.

Σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη και για αίμα.
Απίστευτο! Τι πόσταρε ο Γιώργος Τσίπρας την ώρα της εθνικής τραγωδίας

Είναι απίστευτο. Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια απίστευτη Εθνική τραγωδία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 76 και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων να αναζητούνται από άνδρες της ΕΜΑΚ και συγγενείς στα αποκαΐδια, ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού και στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου Γιώργος Τσίπρας ασχολιόταν με το να αναδημοσιεύει στο Facebook ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών.

Δημοσιευμάτα που δεν αφορούσαν όμως το δράμα των ανθρώπων στο Μάτι και στον Βουτζά, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους αλλά μια μαρτυρία κατά την εφημερίδα «αθωώνει» τον Ηρακλή Τσίπρα από τις κατηγορίες για σχέσεις με τη Χούντα.

Οι αντιδράσεις οδήγησαν τον Γιώργο Τσίπρα ή τον χειριστή του λογαριασμού του να… εξαφανίσει από το δημόσιο λογαριασμό την εν λόγω αναδημοσίευση εν τούτοις το site Lykavitos.gr που αποκάλυψε το σχετικό ποστάρισμα κράτησε με το ανάλογο print screen και δημοσιοποίησε την πράξη του πρωθυπουργικού εξαδέλφου.

Δείτε την εικόνα

Και… το κερασάκι στην τούρτα
Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της Αττικής και τους χαμένους κόπους χιλιάδων Ελλήνων πολιτιών, ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του Καμμένου, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εθεάθη στο κυριλάτο μαγαζί, όπου με θηλυκή συντροφιά απολάμβανε αμέριμνος την μπύρα του, λες κι επρόκειτο μια… συνηθισμένη καλοκαιρινή νύχτα.

Δείτε εικόνα και βίντεο από τα από τα parapolitika.gr  



Δεν άφησε τίποτα όρθιο η φωτιά: Καταστράφηκαν 2.500 κατοικίες, σοβαρές ζημιές σε 4.000 σπίτια
Οι περιοχές που χτύπησε η φωτιά μετρούν τις πληγές τους την ώρα που ακόμα οι στάχτες καπνίζουν πάνω στα ερείπια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μάτι και Ραφήνα.
Παράλληλα άλλα 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Για την ώρα παραμένει ακόμα άγνωστος ο αριθμός των ΙΧ που κάηκαν στις περιοχές που κατέκαψε η φωτιά. Εκτός από τα ΙΧ των μόνιμων κατοίκων καταστράφηκαν και αυτά πολλών παραθεριστών.

Πού να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που κάηκαν
Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για την καταγραφή ζημιών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανατολικής Αττικής στα τηλέφωνα: 213 2005301, 213 2005289, 213 2005305, 213 2005288, 213 2005292. Ήδη πραγματοποιούνται αυτοψίες. Οι πληγέντες μπορούν να ενημερώνονται και από τους κατά τόπους δήμους.

Στη Ραφήνα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής

Σήμερα το πρωί, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ραφήνας, παρουσία του Δημάρχου, Ευ. Μπουρνούς, μετείχε κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί ΥΠΟΜΕΔΙ και Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Σπίρτζης και Ν. Τόσκας, καθώς και βουλευτές της περιοχής. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν, πρακτικά ζητήματα πρώτης ανάγκης, για τη βοήθεια των πληγέντων.

Banner με χρηστικές πληροφορίες στον ιστότοπο της Περιφέρειας

Από σήμερα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί συγκεκριμένος χώρος (banner) υπό τον τίτλο «Χρήσιμες Πληροφορίες για τις μεγάλες πυρκαγιές στις 23/7/18», όπου παρέχονται χρηστικές πληροφορίες και ο οποίος επικαιροποιείται συστηματικά.

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: